preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 905959
Ovaj tjedan: 947
Danas: 84
Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Carnet
13.02.2018. 16:47
Potpredsjednik Europske komisije posjetio OŠ Izidora Kršnjavoga
Potpredsjednik Europske komisije, Andrus Ansip koji danas boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, obišao je zajedno s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović te ravnateljem CARNET-a, Goranom Kezunovićem zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavoga, jednu od 151 škole koja je uključena u provedbu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

05.02.2018. 11:45
Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta
Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12 i 30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" 

01.02.2018. 09:13
Znanstveni piknik 2018.
Sedmu godinu zaredom, od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun u Zagrebu, održat će se Znanstveni piknik čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni put. 

Bug Game
20.02.2018. 06:30
Privremeno obustavljen rad na System Shock remakeu
Predsjednik Nightdive Studiosa je putem Kickstarter objave prenio vijest o tome kako je tim odlučio malo razmisliti o budućnosti projekta jer su im planovi bili preambiciozni

18.02.2018. 23:33
Riješite niz zagonetki i osvojite jedan bitcoin
U utorak na Steam stiže igra Montecrypto: The Bitcoin Enigma koja prvom uspješnom igraču poklanja jedan bitcoin kao nagradu

15.02.2018. 20:00
Warhammer: Vermintide 2 izlazi početkom ožujka
Nezavisni razvojni tim i izdavač Fatshark je objavio kako nastavak na popularnu kooperativnu akcijsku igru izaći za manje od mjesec dana

vijesti
Korizma – vrijeme ozdravljenja duha
Mladen Graovac / datum: 21. 2. 2018. 14:19

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, koja je ove godine 14. veljače, započela je korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od davnine se vjernici na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme. Za sve katolike Crkva u korizmenom vremenu propisuje “molitvu, post i dobra djela”. Brojni se kršćani u korizmi odreknu svih 40 dana nečega što im je osobito drago, npr. mesa, alkohola ili cigareta. Drugi pak odluče na početku korizme da će svaki dan naći pola sata vremena za molitvu, za razgovor s Bogom, za ozdravljivanje svoga duha, za liječenje svoje savjesti, intelekta i srca. Korizma koja počinje na Pepelnicu vrijeme je velikih obećanja i nada. Tko je dobro iskoristio korizmu, taj postaje iskusan kršćanin, vjernik i čovjek. Tako Uskrs na kraju korizme postaje ne samo slavlje Isusova uskrsa i nade u naš, nego također novi početak, proljeće vlastitog života, proljeće zdravlja, humanosti i plemenitosti.

Tomislav Peček, dipl. teolog


[OPŠIRNIJE]Započela isplata učeničkih stipendija za obrtnička zanimanja
Mladen Graovac / datum: 20. 2. 2018. 08:32

Započela je isplata prvog obroka stipendiranja učenika za Projekt „Stipendiranje u obrtničkim zanimanjima“ .Projekt „Stipendiranje u obrtničkim zanimanjima“ namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08). Sredstva za provedbu Projekta "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2017. osiguravaju se iz fondova EU, konkretno Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Status svoje prijave svaki učenik može pratiti unosom OIB-a Prijavitelja (Moja prijava) na sljedećem linku: http://poticaji.mingo.hr/


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA
Mladen Graovac / datum: 20. 2. 2018. 08:06

Dragi učenici!

Dostavljamo vam dopis kojeg smo zaprimili od Hrvatskih željeznica te Brošuru koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Brošuru možete pregledati putem mrežnih stranica na poveznici http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf. ili u prilogu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo srednjih škola u BADMINTONU ZA MLADIĆE I DJEVOJKE
Mark-Kristian Milaščević / datum: 16. 2. 2018. 17:48

U srijedu 14.veljače 2018. u Osnovnoj školi E.Kumičića u Slatini održano je

prvenstvo srednjih  škola u BADMINTONU  ZA MLADIĆE I DJEVOJKE.

Domaćin natjecanja bio je ŠSD " Marul " Slatina.

Naša ekipa ŠSD „Obrtnik“ u konkurenciji djevojaka zauzela je 3.mjesto , dok su mladići osvojili 2. mjesto.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI 1
Ivan Kanski / datum: 16. 2. 2018. 13:19

Članovi Vijeća učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina organizirali su 14. veljače obilježavanje Valentinova raznovrsnim programom u predvorju škole. Program je na ulazu škole danima najavljivao kreativan plakat koji je osmislila i izradila učenica 1. razreda Gabrijela Jelačić.

            U glazbenome dijelu programa, koji je bio natjecateljskoga karaktera, pobijedile su učenice Magdalena Krpan i Ivona Jaković. Nakon toga folklornu su izvedbu izveli učenici različitih razrednih odjela.

            U kvizu na temu ljubavi u povijesti, filmu, glazbi i poeziji, a za koji je raznovrsne zadatke pripremio profesor povijesti Mirko Milak, učenici su se natjecali u parovima, a najvještijima su se pokazali Brigita Tutenov i Antonio Čović.

            Profesor tjelesne i zdravstvene kulture Zlatko Šantić proveo je natjecanje u žongliranju nogometnom loptom u kojem je pobjedu odnio učenik Danijel Tunić te vršnom odbijanju lopte u čemu je najbolja bila Antonija Tunić.

            Organizaciju obilježavanja Valentinova koordinirala je pedagoginja Ljubica Subotić – Pofuk, a u realizaciji su sudjelovali i predmetni nastavnici Mirko Milak, Mirela Nenadović,  Mark Kristian Milaščević, Ružica Milaščević, Danijel Perović, Helena Roštaš i Zlatko Šantić.

            Simbolične nagrade za sve pobjednike osigurala je Učenička zadruga Obrtnik kojoj zahvaljujemo.

(više fotografija možete vidjeti pod OPŠIRNIJE)


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI
Ivan Kanski / datum: 14. 2. 2018. 08:57

Povodom Dana zaljubljenih, Valentinova, naša Škola odiše jednim posebnim, romantičnim štihom. Na prozorima naše Škole zaplesali su najljepši plesni parovi izrađeni od papira za koje je zaslužna prof. Melita Crnković te učenice i učenici 2. i 3. razreda zanimanja frizer i instalater GIK. Tko god je prolazio pokraj naše Škole morao ih je zamijetiti. Sa ljubavnom simbolikom poigrale su se i profesorica Paula Kukuljević i stručna učiteljica Kornelija Zubčević s učenicama. Učinile su da naš hol uistinu bude obavijen pravom valentinovskom notom. Knjižničarka Svjetlana Dupan i profesorica Ivana Lukač Vuković uz pomoć učenika zanimanja pomoćni krojač uredile su školske panoe prigodnim pjesmama i tekstovima posvećenim ljubavi.

Svi ste dobro došli u našu ljubavnu priču.

(više fotografija možete vidjeti pod OPŠIRNIJE)

 


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije
Mladen Graovac / datum: 12. 2. 2018. 14:12

U petak 26. siječnja 2018. održano je školsko natjecanje vodoinstalatera i instalatera centralnog grijanja. Učenici natjecali su se u praktičnom i teoretskom dijelu. Na natjecanju su sudjelovali učenici 1. i 3. razreda vodoinstalatera, te 2. i 3. razreda instalatera grijanja i klimatizacije.  U zanimanju vodoinstalater najbolji rezultat postigli su učenici Miroslav Main i Manuel Graonja, a u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije učenici Aljoša Ljikar i Antonio Medić i ostvarili plasman na Međužupanijsko natjecanje u Novoj Gradiški koje će se održati 23. veljače 2018. godine.

Ranko Čučković


[OPŠIRNIJE]Industrijsko- obrtnička škola obilježila „Dan sigurnijeg interneta“
Mladen Graovac / datum: 7. 2. 2018. 14:33

6. veljače 2018. u školama diljem Hrvatske obilježio se „Dan sigurnijeg interneta“, a naša je škola bila jedna od 348 škola, koje su, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, na različite načine pokušale osvijestiti opasnosti interneta i uporabe novih tehnologija među mladima.

 Nizom predavanja o sigurnijem internetu, cyberbullyingu, kvizovima, edukativnim plakatima, u prijepodnevnoj su i poslijepodnevnoj smjeni nastavnici informatike i matematike: profesorica Ružica Milaščević, Kristina Mataija- Sertić, Danijel Perović i profesorica hrvatskoga jezika Neda Mađarac, obilježili „Dan sigurnijeg interneta“ za sve učenike naše škole. Učenike su upoznali s opasnostima koje se kriju uporabom društvenih mreža, o rizicima vršnjačkog nasilja na internetu ili tzv. cyberbullyingu te o prevenciji rizičnoga ponašanja na internetu.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje prodavača
Mladen Graovac / datum: 5. 2. 2018. 11:15

Dana 2. veljače 2018. godine održano je školsko natjecanje u zanimanju prodavač. Pokazati vještine dobrog prodavača, danas su, u prodajnim prostorima gospodarskih subjekata u kojima realiziraju praktičnu nastavu, imali priliku pokazati slijedeći učenici: Natalija Uvalić, Matej Koleno, Benjamin Kroupa, Slaven Aust, Manuela Križetić . U simuliranom kupoprodajnom procesu, natjecatelji su morali pokazati kompetencije u cjelokupnom procesu prodaje, od pozdrava i pristupa kupcu, preko dobrog znanja o proizvodu kao temeljnom dijelu prodajne prezentacije pa sve do dopunskih vještina prodaje, naplaćivanja i pakiranja robe te ispraćaja kupca. Školsko povjerenstvo u sastavu: Štefica Ružak, članica, Ankica Đurasek, članica, Martina Miler Mikolašević, članica – kupac i Ksenija Som, predsjednica povjerenstva, odlučilo je da su najbolji uspjeh pokazali učenici Manuela Križetić i Slaven Aust koji će 28. veljače 2018. ujedno biti i predstavnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina na Međužupanijskom natjecanju u zanimanju prodavač u Slavonskom Brodu. Natjecanja poput ovoga važan su događaj i za učenike i za profesore jer ne samo da vrednuju kompetencije učenika i rad njihovih profesora, već su i iznimna promocija obrazovnog sektora trgovine kako bi se sačuvala njegova prepoznatljivost i motivirale sljedeće generacije učenika u odabiru zanimanja prodavač. Zahvaljujemo Jukić d.o.o. Čađavica, prodavaonica Amadeus Slatina, BRIIT d.o.o. Orahovica, prodavaonica Slatina i NTL d.o.o. Soblinec, prodavaonica Slatina, na svekolikoj pomoći u realizaciji natjecanja.

Našim predstavnicima, Manueli, Slavenu i njihovoj mentorici Štefici Ružak, želimo puno uspjeha na Međužupanijskom natjecanju prodavača u Slavonskom Brodu!                                                                                                                                        Ksenija Som

  


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje pekara
Mladen Graovac / datum: 1. 2. 2018. 08:26

U srijedu 31. siječnja 2018. održano je školsko natjecanje učenika i učenica u disciplini PEKAR. Tema natjecanja je bila: Pecivo posebnih vrsta - pecivo sa sjemenkama. Na fotografijama je vidljivo kako su pokazali iznimnu spretnost i vještinu stečene tijekom obrazovanja u svom zanimanju. Natjecali su se učenici treće godine a najboli rezultata postigao je David Jozić.

Roberta Tomas, dipl. ing. prehrambene tehnologije

Konačne rezultate vidi pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje krojača
Mladen Graovac / datum: 1. 2. 2018. 13:52

Dana 30. i 31. siječnja 2018. u prostorijama Industrijsko-obrtničke škole Slatina održano je školsko natjecanje u dvije discipline: izrada odjevnog predmeta - krojač i modna kolekcija krojača. Na natjecanju sudjelovali su učenici 3. razreda zanimanja krojač. Najuspješniji učenici Mirela Marčinković i Božidar Šipoš sudjelovat će na Državnom natjecanju koje će se održati od 12.do 14. travnja 2018. u  Školi za modu i dizajn u Zagrebu.

Školsko natjecanje krojača provele su nastavnice Spomenka Prša, Natalija Vidak, Danica Tot i Paula Kukuljević. 

Konačne rezultate vidi pod OPŠIRNIJE.

 

[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti
Mladen Graovac / datum: 1. 2. 2018. 08:07

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina sudjelovali su 30. siječnja u nizu aktivnosti povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta koji se obilježava 27. siječnja, na dan kada je 1945. g. oslobođen koncentracijski logor Auschwitz. Na nastavi Povijesti učenice razrednog odjela 1. frizer/krojač minimalistički su uredile pano u učionici u kombinaciji crne i žute boje. Velika Davidova zvijezda na panou sastoji se od petnaest manjih zvijezda koje simboliziraju broj godina Anne Frank čije je ime i ispisano u središtu panoa. Učenice su uređenjem panoa poručile da je dovoljna jedna slika ili simbol kako bismo odali počast žrtvama. Učenicama istoga razrednog odjela na nastavi Engleskoga jezika projiciran je film Kratki život Anne Frank, a u kvizu koji je održan nakon projekcije najbolji je uspjeh postigla skupina koju su činile: Gabrijela Jelačić, Katarina Kušteljega, Valentina Rabić i Vanesa Želipski. Projekcija istoga filma i kviz znanja organiziran je i na nastavi Hrvatskoga jeziku u razrednome odjelu 1. kuhar/mehaničar poljoprivredne mehanizacije, a zadatke kviza najbolje je riješila skupina Valentine Čugura, Nikole Marjančevića, Monike Timer i Ivane Tunić. Učenicima razrednih odjela 1. konobar/stolar i 1.automehaničar/vodoinstalater/ elektroinstalater na nastavi Povijesti projiciran je dokumentarni film o holokaustu, a nakon toga sudjelovali su u radionici na istu temu.

 Aktivnosti s učenicima povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta na nastavi Povijesti, Engleskoga i Hrvatskoga jezika proveli su predmetni nastavnici Mirko Milak, Mirela Nenadović i Helena Roštaš.


[OPŠIRNIJE]Pomoćnički ispit 3. rok
Ivan Kanski / datum: 17. 1. 2018. 09:05

Kalendarom pomoćničkih ispita za razdoblje od lipnja 2017. do ožujka 2018. godine predviđen je 3. rok za polaganje pomoćničkih ispita (od 15. veljače do 15. ožujka 2018.).

Prijave kandidata za 3. rok su od 9. do 16. veljače 2018. godine.

3. rok polaganja pomoćničkih ispita održat će se prema Kalendaru pomoćničkih ispita i to:

 • praktični dio ispita od 02. do 08. ožujka 2018. godine (za kandidate koji su u obvezi polaganja)
 • pisani dio ispita 09. ožujka 2018. godine
 • usmeni dio ispita 15. ožujka 2018. godine.

[OPŠIRNIJE]Djed Božićnjak dijelio poklone u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina
Mladen Graovac / datum: 23. 12. 2017. 17:23

Djed Božićnjak posjetio je Industrijsko-obrtničku školu Slatina s punom vrećom poklona za najmlađe. Učenici IOŠ Slatina su prije dolaska Djeda Božićnjaka pripremili prigodni program koji je sadržavao božićne pjesme i recitale, a nastupila je i Uma Milaščević i djeca iz Dječjeg vrtića Zeko Slatina.
Nakon prigodnog programa došao je nestrpljivo iščekivani Djed koji je podijelio poklone djeci djelatnika škole i strpljivo se fotografirao sa svakim mališanom. U pratnji Djedice bila je i dobra Vila koja je svoj dobroj djeci dijelila slatkiše.

Ravnatelj škole, Mladen Graovac, zahvalio se Djedu Božićnjaku na dolasku i pozvao ga da ih posjeti i slijedeću godinu. (Domovina net, DF; foto DF)

 

 


[OPŠIRNIJE]Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u radnom posjetu slatinskim srednjim školama
Mladen Graovac / datum: 23. 12. 2017. 17:56

Nakon obilaska srednje škole Marka Marulića pomoćnik ministrice obrazovanja  Vlado Prskalo sa suradnicima posjetio je i Industrijsko – obrtničku školu Slatina gdje je u pratnji ravnatelja Mladena Graovca obišao praktikume i kratko porazgovarao o problematici srednjoškolskog obrazovanja za obrtnička zanimanja.

Tijekom ovog radnog posjeta pomoćniku ministrice u ulozi domaćina osim ravnatelja slatinskih srednjih škola pridružila se i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, Vesna Šerepac. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


[OPŠIRNIJE]Betlehemsko Svjetlo Mira u našoj školi
Mladen Graovac / datum: 20. 12. 2017. 09:35

U ponedjeljak 18. prosinca, članovi Odreda izviđača „Lisice“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine, posjetili su našu školu i pritom nam predali Betlehemsko Svjetlo Mira.

Izviđači činom preuzimanja Betlehemskog Svjetla Mira šire poruku Mira u svoje zemlje. Zatim se to Svjetlo  pali u svim domovima, crkvama, bolnicama, daje nadu svima u potrebi, staračkim domovima, zatvorima i mjestima javnog, kulturnog i političkog značaja - svakome tko cijeni značaj "dar". Svakome tko želi Mir.


[OPŠIRNIJE]Učenici naše škole sa svojim nastavnicama posjetili su izložbu „Božićne jaslice slatinskog kraja“ u Zavičajnom muzeju Slatina
Mladen Graovac / datum: 18. 12. 2017. 08:58

 Učenici Industrijsko obrtničke škole Slatina sa svojim nastavnicama posjetili su izložbu „Božićne jaslice slatinskog kraja“ u Zavičajnom muzeju Slatina. Na izložbi su izložene jaslice iz obiteljskih kuda, eksponati slatinskog muzeja, kao i jaslice iz župne crkve svetog Josipa u Slatini, sv. Marije Magdalene iz Sopja i Pohoda BDM iz Voćina. Ova izložba podsjeća na tradicijske hrvatske običaje, a među njima i na , danas zaboravljene, ophode djece koji su na Badnjak nosili „betlehem“ jaslice i pjevajući božićne pjesme obilazili kude i čestitali Božić i dobivali darove za svoj trud. Izložba je i podsjetnik na božićna zajedništva, obiteljska okupljanja, prijateljska čestitanja i opraštanja i njome se želi mir i sretan Božić svim posjetiteljima slatinskog muzeja , pa i učenicima naše škole.

Obilježavajući 13. prosinca – dan kad je 1991. godine združenom akcijom hrvatske vojske predvođene 136. slatinskom brigadom oslobođen slatinski kraj učenici naše škole posjetili su Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina. Ravnateljica slatinskog muzeja Dragica Šuvak upoznala je učenike sa ratnim događanjima na slatinskom području tijekom Domovinskog rata.

 


[OPŠIRNIJE]Prosinac u školi
Mladen Graovac / datum: 15. 12. 2017. 14:05

Dana 13.12.2017. u sklopu  provedbe programa „Prosinac u gradu“, Industrijsko – obrtničku školu Slatina posjetile su  dvije skupine djece  Dječjega vrtića Zeko. Odgojna skupina „Točkice“ došla je  u pratnji njihove ravnateljice Snježane Vereš, odgajateljica Đurđice Čižek i Radojke Grahovac.  Drugu odgojnu skupinu „Cvjetiće“ pratile su njihove odgajateljice Sandra Kumrić i Tamara Majer. Preslatki mališani poklonili su nam sliku koju su sami izradili, a za njih je voditeljica praktične nastave krojača, Natalija Vidak, pripremila kratku modnu reviju i poklone koje su izradili naši učenici. Profesorica Danica Tot objasnila je mališanima i njihovim odgajateljicama važnost zanimanja krojač. Nakon toga naše vrijedne frizerke napravile su im frizurice, a djevojčicama lakirale nokte. Sve se to odvijalo pod budnim okom njihove voditeljice praktične nastave Kornelije Zubčević. Mališani su im za uzvrat zahvalili pjesmom i tako uljepšani  otišli vidjeti što za njih priprema profesorica Blaženka Kovač u praktikumu kuhara i voditelj praktične nastave konobara Goran Ivezić. O, to je bila prava poslastica na kraju! Mališani su posluženi slasticama: palačinkama punjenim čokoladom,  lepinjama i slatkim muffinima, nakon čega su i sami sudjelovali u izradi čokoladnih kuglica. Za kraj su nas iznenadili izvedbom autorske pjesmice svoje odgajateljice Tamare te nam na odlasku uputili bezbroj slatkih pozdrava.

Pedagoginja: Ljubica Subotić – Pofuk, prof. mentor

 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Međunarodni dan ljudskih prava
Mladen Graovac / datum: 14. 12. 2017. 11:18

Radionicom na temu ljudskih prava 13. prosinca 2017. koja je održana s učenicima razrednoga odjela 1. automehaničar/vodoinstalater/elektroinstalater u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina obilježen je Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je 1948. godine potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima. Tijekom radionice učenici su navodili primjere kršenja ljudskih prava u povijesti, no komentirali su i aktualne događaje u hrvatskome društvu. Različitim su aktivnostima raspravljali o pitanju sukoba ljudskih prava, a polazište za izvođenje aktivnosti bili su kratki filmovi koji se bave sukobima ljudskih prava prilikom neprimjerena uzvikivanja na sportskim susretima i segregacije dijela učenika u zasebne razredne odjele. Radionice su vodile predmetne nastavnice Engleskoga i Hrvatskoga jezika Mirela Nenadović i Helena Roštaš.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna prodaja Volonterskog kluba IOŠ Slatina na „Buvljaku“ 8. prosinca 2017.godine
Mladen Graovac / datum: 14. 12. 2017. 13:14

Brojni učenici naše škole sudjelovali su u prodaji, u sklopu projekta „Volontiram, srce diram“, na humanitarnom „Buvljaku“ 8. prosinca 2017. u gradskom parku.

Prodali smo većinu izrađenih predmeta od recikliranih materijala, restaurirani namještaj, lepinje i čaj i s ponosom i velikoga srca darujemo sav prihod Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „Vretenac“ u Slatini. Stotinjak učenika vrijedno je i s veseljem izrađivalo predmete više od mjesec dana na radionicama u školskoj knjižnici, i osim stjecanja novih vještina i recikliranja, naučili su kako je lijepo volontirati i pomagati drugima.

Akcije Volonterskog kluba IOŠ Slatina nastavit će se i u sljedećoj godini, a nesebično volontiranje, nadamo se, i u budućnosti.

Tekst napisala:

Svjetlana Dupan, knjižničar mentor


[OPŠIRNIJE]U Slatini održan edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje"
Mladen Graovac / datum: 14. 12. 2017. 11:05

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina, u prostoru kino sale, održan je najavljeni edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“. Kino dvorana u Slatini, bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola „Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, njih ukupno 255, koji su već prije nekoliko dana u prostoru učionica svojih škola kroz prikaz PPT prezentacije na zadanu temu „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ prošli dio edukativnog programa.

Edukativni program je započeo u 11.30 sati, uvodnim govorom Voditeljice službe za prevenciju Ravnateljstva policije, Sandre Veber, koja je pozdravila sve prisutne, dok je nakon najave djelatnik Ravnateljstva policije Tomislava Ferić, nastavio program s prikazivanjem projekcije filma „Na domaćem terenu – Heimspiel“, filma njemačke produkcije, kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan… Naravno, svoj doprinos cjelokupnom programu dali su izvođači glazbenog sastava „Čista petica“, koji su glazbom protiv nasilja, pokušali ukazati nazočnim učenicima, kako je u društvu u kojem se nalaze bitna međusobna generacijska tolerancija. Na kraju programa Voditeljica Sandra Veber, zahvalila se svim sudionicima ovog programa, a naročito učenicima, te im poručila širite ljubav a ne mržnju. (viroviticko-podravska.policija.hr)


[OPŠIRNIJE]Humano srce IOŠ-a
Mladen Graovac / datum: 7. 12. 2017. 13:45

U sklopu projekta „Volontiram, srce diram“ , 7. studenoga 2017.god.  u knjižnici naše škole održali smo osnivačku skupštinu Volonterskog kluba IOŠ Slatina.

Koordinatorica školskog Volonterskog kluba je knjižničarka Svjetlana Dupan, a članovi kluba su učenice Valerija Džepina, Brigita Tutenov, Ivana Jozić, Lea Dorčak, Maja Jozić, Mateja Tunić, Katarina Grgić i Esmeralda Milaković.

U prvoj aktivnost projekta „Volontiram, srce diram“ , u nizu radionica izrade, recikliranja i restauriranja predmeta sudjelovalo je više od stotinu učenika naše škole, a svi će izrađeni predmeti biti na prodaju na Humanitarnom buvljaku koji će se održati 8. prosinca 2017.god. od 9.00 – 12.00 sati u gradskom parku.

Sav prihod od prodaje bit će doniran Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama „Vretenac“  Slatina. Projekt „Volontiram, srce diram“ financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a uz našu školu, sudionici su i OŠ E. Kumičića, OŠ J. Kozarca, Društvo Naša djeca, udruge KRIK i KUK, a za cilj imamo razvijanje volonterskih aktivnosti kod mladih, društveni angažman i humanitarno djelovanje.

Fotografije vidi pod OPŠIRNIJE.

Tekst napisala:

Svjetlana Dupan, prof. i knjižničar mentor


[OPŠIRNIJE]Sat kodiranja (Hour of Code)
Mark-Kristian Milaščević / datum: 5. 12. 2017. 11:41

U Republici Hrvatskoj obilježava se Sat kodiranja (Hour of Code). Sat kodiranja jednosatni je uvod u računarstvo, osmišljen za demistifikaciju kodiranja i kao dokaz da svatko može naučiti osnove.

Sat kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Bilo tko, bilo gdje može organizirati događanje Sat Kodiranja. Jednosatni vodiči dostupni su na preko 40 svjetskih jezika.

Predznanje, znanje i iskustvo u kodiranju nisu potrebni za sudjelovanje u ovom globalnom pSat kodiranja kroz zabavan i edukativan sadržaj u trajanju od samo jednog školskog sata upoznaje djecu i mlade sa svijetom kodova i programiranja.

Ova inicijativa je prvenstveno namijenjena za obrazovne ustanove, a radionice su osmišljene tako da se u njih mogu uključiti učenici najrazličitijih dobi – od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole te studenti.

U sklopu ove globalne inicijative želimo što većem broju djece približiti osnove računarstva, programiranja i kodiranja, potičemo djecu, učenike i studente na rješavanje problema, logike i kreativnosti.

Pod vodstvom profesora Mark-Kristiana Milaščevića i Danijela Perovića  danas je u našoj školi održan sat kodiranja, sudjelovali su učenici 1. razreda zanimanja Elektroinstalater i 2. razreda Mehaničar poljoprivredne mehanizacije.


[OPŠIRNIJE]Delegacija Industrijsko obrtničke škole razveselila Stipu Tašića
Mladen Graovac / datum: 29. 11. 2017. 13:50

U akciju pomoći skupljanja novčanih sredstava za troškove daljnjeg liječenja teško stradalog Stipe Tašića spremno se odazvala i Industrijsko obrtnička škola Slatina. Stipi je posebno bilo drago kada je ugledao dobro poznata lica ravnatelja škole Mladena Graovca  i svog bivšeg razrednika Tomislava Zorka s kojima su u posjeti u njegovom domu u Ćeralijama bili i predsjednica učeničkog vijeća škole Brigita Tutenov te učenici Mario Kristić i Matej Koleno.

U ugodnom razgovoru sa Stipom i njegovom majkom predstavnici Industrijsko obrtničke škole doznali su što sve ova obitelj planira urediti u i oko kuće kako bi olakšali životne okolnosti nepokretnom  Stipi, a također i detalje vezane uz daljnje postupke njegova liječenja. Stipe se još jednom zahvalio školi na donaciji, ali i izrazio veliko zadovoljstvo što su ga posjetili stari prijatelji. (http://www.radioslatina.hr/delegacija-industrijsko-obrtnicke-skole-razveselila-stipu-tasica/dj)


[OPŠIRNIJE]Naši učenici sudjelovali na Drugom europskom tjednu vještina u strukovnom obrazovanju
Mladen Graovac / datum: 29. 11. 2017. 08:49

'Otkrij svoje talente' naziv je pod kojim je, u okviru Drugog europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održan susret svih srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije koje obrazuju učenike za strukovna zanimanja. Škole su se okupile da bi pokazale proizvode, znanje i vještine svojih učenika.

Rad Industrijsko-obrtničke škola Slatina prezentirali su konobari, kuhari, stolari, krojači i prodavači, zajedničkom temom kravate.  „Svojim proizvodima njegujemo tradiciju a trudimo se biti što inovativniji“, izjavili su učenici.

Na okruglom stolu organiziranom istim  povodom sudionici su razgovarali o aktualnim problemima vezanim uz strukovno obrazovanje, pri čemu je istaknuta učenička praksa i njihova motivacija za učenje i rad. Svoja mišljenja iznijeli su predstavnici škola te predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Zavoda za zapošljavanje.

Skup je održan uz podršku osnivača srednjih škola – Virovitičko podravske županije, a događaj se organizira na poticaj Europske komisije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na razini cijele Europe, kao i na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

http://www.ssv.hr/ucenici-strukovnih-skola-pokazali-svoje-talente/1175/

 


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo "Mjesec borbe protiv ovisnosti"
Mladen Graovac / datum: 27. 11. 2017. 12:24

Učenici 2.razreda kuhara sa svojom profesoricom biologije Majom Barić, obilježili su "Mjesec borbe protiv ovisnosti" u sklopu provedbe zdravstvenog odgoja. Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju od 15.studenog do 15.prosinca. Cilj je bio upozoriti učenike na problem zlouporabe različitih sredstava  jer znamo da su mladi osjetljiva i najrizičnija skupina za razvoj ovisnosti. Često su radoznali, istražuju i eksperimentiraju ali spremni su i na učenje. Iz tog razloga su preventivni programi i stručne radionice za mlade, upečatljive i vrijedne za zdravstveno odrastanje te usvajanje zdravih navika. Učenici su kroz edukativne radionice, rješavanje anketa, izradu plakata, prezentacije i razgovor, naučili kako donositi odgovorne odluke i postati neovisan u donošenju istih.

Maja Barić, prof.bio.kem.

 


[OPŠIRNIJE]Učenici naše škole paljenjem lampiona obilježili Dan sjećanja na Vukovar
Mladen Graovac / datum: 21. 11. 2017. 11:16

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar započelo je okupljanjem učenika slatinskih osnovnih i srednjih škola na glavnom gradskom trgu, gdje su poslušali hrvatsku himnu i pjesmu “Vukovar, Vukovar”. Prema utvrđenom rasporedu nakon toga osvijetlili su slatinske ulice lampionima u znak sjećanja na grad heroj. Molitvu nakon odavanja počasti vodio je župnika župe bl. Ivana Merza Nikola Jušić.

(http://www.radioslatina.hr/slatina-paljenjem-lampiona-obiljezila-dan-sjecanja-vukovar/)

[OPŠIRNIJE]Na satu povijesti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Mladen Graovac / datum: 22. 11. 2017. 07:46

Kroz nastavu povijesti učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina nizom aktivnosti obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar. Tako su ove godine bili podijeljeni u tri grupe gdje su na različite načine bili upoznati sa žrtvom Vukovara.

Za prvu grupu je bio organiziran posjet Spomen sobi Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina. Prilikom posjeta kratku prezentaciju učenicima održala je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak dok je o osobnim iskustvima iz Domovinsko rata govorio Pavo Tutenov, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”.

Druga grupa je sudjelovala u projekciji dokumentarnog filma „100 dana Vukovara“, a treća grupa je izradila pano posvećen Vukovaru. (Mirko Milak, prof.)


[OPŠIRNIJE]Sat povijesti u Spomen sobi Domovinskog rata Zavičajnog muzeja Slatina
Mladen Graovac / datum: 22. 11. 2017. 07:15

I ove godine učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina nizom aktivnosti obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar. Jedna od njih je i posjet Spomen sobi Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina.

Prilikom posjeta kratku prezentaciju učenicima održala je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak dok je o osobnim iskustvima iz Domovinsko rata govorio Pavo Tutenov, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”. Više o ovoj temi rekao nam je Mirko Milak, profesor povijesti u IOŠ Slatina: "Prvenstveno je to bio posjet Muzeju i Spomen sobi Domovinskog rata povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, a cilj je da učenici kada kroz nastavu slušaju o tim događajima ne dobiju dojam  da se to događalo “negdje drugdje” i daleko, nego da se uistinu Hrvatska branila u svim svojim aspektima i lokalno, gdje ti učenici i žive.” (mk / Foto: Marijo Kokorić; http://www.radioslatina.hr/ucenici-industrijsko-obrtnicke-skole-slatina-posjetili-spomen-sobu-domovinskog-rata/#prettyPhoto; Marinianis Slatina)


[OPŠIRNIJE]„I ja želim čitati“
Mladen Graovac / datum: 14. 11. 2017. 13:17

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina je u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina i međuknjižničnom suradnjom s knjižničarkom Svjetlanom Dupan, knjižnicu su u utorak, 07. studenoga 2017, posjetili učenici trećeg razreda zanimanja stolar, a u srijedu ,08. studenoga 2017, učenici zanimanja frizer, automehaničar i krojač. Učenici i knjižničarke pročitali su naglas priču, a zatim uz pomoć različitih materijala iz prirode, ali i recikliranih materijala, izradili taktilnu naslovnicu priče u kojoj je glavni lik mali Ježurka Ježić koji s mnogo ljubavi čuva i voli svoj dom u duplji staroga panja, u kojem je prostirka od suha lišća. Učenici Industrijsko-obrtničke škole proveli su dio vremena proučavajući velik broj enciklopedija, leksikona i rječnika koje knjižnica posjeduje, koji se ne posuđuju, ali se mogu koristiti u prostoru knjižnice. Pažnju im je privukao i dio stručne literature koju mogu koristiti tijekom svoga obrazovanja za pojedina zanimanja.

Redovnim otpisom knjižne građe u 2017. godini, Knjižnica je poklonila 83 sveska lektirnih naslova učenicima Industrijsko-obrtničke škole u Slatini.


[OPŠIRNIJE]IOŠ na INTERLIBERU 2017
Mark-Kristian Milaščević / datum: 14. 11. 2017. 19:50

U petak 10.studenog 2017, iz naše škole četrdesetak učenika otputovalo je u Zagreb na Interliber koji je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.  

Time smo već tradicionalno pokazali da nam je knjiga i znanje na prvom mjestu. U pratnji profesorica matematike i informatike Ružice Milaščević i Kristine Mataija Sertić, te profesora fizike i elektrotehnike Danijela Perovića i Mark-Kristian Milaščevića.

Osim Interlibera, otišli su i do glavnog Trga J.Bana Jelačića te obišli gornji stari grad: Trg sv.Marka,  Saborska palača, Kamenita vrata i stara Radičeva cesta. U jednom smjeru su se povezli i starom zagrebačkom uspinjačom.

„Osoba koja ne čita, nema nikakvu prednost nad osobom koja ne zna čitati!“

Mark Twain


[OPŠIRNIJE]Održana je osnivačka skupština volonterskog kluba naše škole
Mladen Graovac / datum: 13. 11. 2017. 10:54

Dana, 7.11.2017., u sklopu projekta "Volontiram, srce diram" održana je osnivačka skupština volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Uz ravnatelja Mladena Graovca, plan i program rada predstavila je koordinatorica školskog volonterskog kluba Svjetlana Dupan. Učenike je s projektom i pojmom volontiranja upoznala koordinatorica projekta Julijana Pavlešić, a Nad Nicinger, član Udruge mladih K.U.K., učenicima je pričao o iskustvima i znanjima stečenim kroz volontiranje.


[OPŠIRNIJE]Industrijsko-obrtnička škola Slatina na edukaciji o strukturiranom dijalogu “EU pita”
Mladen Graovac / datum: 3. 11. 2017. 08:08

Europska unija od 2009. provodi konzultacije u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utjecati i oblikovati europsku politiku koja ih se izravno tiče. Taj se proces zove strukturirani dijalog s mladima, a u Hrvatskoj se nastoji približiti mladima pod sloganom „EU pita“. Kroz strukturirani dijalog tijela javne vlasti, uključujući institucije Europske unije, savjetuju se s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe.

 Pozivom na edukaciju za školsko osoblje i predstavnike Vijeća učenika srednjih škola, koja će se održati od 10. do 12. studenog 2017. godine u Crikvenici, naša je škola konkurirala  svojom prijavom na razini svih srednjih škola Republike Hrvatske.  Ponosni smo što možemo reći kako smo odabrani kao jedna od deset škola koje će proći navedenu edukaciju.

 Na edukaciji će sudjelovati predstavnica Vijeća učenika Industrijsko- obrtničke škole Slatina, Brigita Tutenov, 2. razred strukovne kvalifikacije kuhar i profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, Neda Mađarac. 


[OPŠIRNIJE]Izazovi odrastanja
Mladen Graovac / datum: 2. 11. 2017. 13:35

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina za učenike svih prvih razreda 31. listopada 2017. održano je predavanje   psihologinje Ksenije Juras Vujanović, prof., naziva Izazovi odrastanja. Predavanje je održano u okviru projekta Pomozi bližnjemu svome financiranoga iz fonda Europske unije FEAD, a u organizaciji Crvenoga križa Slatina.

Psihologinja Ksenija Juras Vujanović  svojim je zanimljivim i kreativnim predavanjem odgovorila učenicima na mnoga pitanja i izazove odrastanja. Interaktivno na iznimno koristan način uz slikovite animacije i vođenim  pitanjima učenici su došli do spoznaje da je adolescencija izuzetno složeno i kaotično razvojno razdoblje u životu mladog čovjeka. Psihologinja  poučava da adolescenti  ne pripadaju ni skupini djece ni skupini odraslih, prolaze kroz mnoge izazove psihičkoga i fizičkoga sazrijevanja, prolaze mnoga iskušenja, opasnosti, otpore autoritetu, krize, nerijetko i rizična ponašanja. Sve te izazove odrastanja treba prepoznati i prihvatiti kao fazu sazrijevanja kojim će ući u svijet odraslih, naučiti prihvatiti odgovornost, izvršavati zaduženja, razviti sposobnost samokontrole i osobnog rasta.

Pedagoginja:

Ljubica Subotić – Pofuk, prof.


[OPŠIRNIJE]Provedena edukacija Uspostavljanje volonterskih klubova u osnovnim i srednjim školama.
Mladen Graovac / datum: 30. 10. 2017. 08:10

Vrlo uspješno provedena je 25. i 26. listopada 2017. početna aktivnost projekta „Volontiram, srce diram“ kojeg provodi Društvo „Naša djeca“ Slatina u partnerstvu s osnovnim školama Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničkom školom Slatina, Udrugom mladih Krik i Klubom urbane kulture K.U.K. uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U prostorijama Industrijsko-obrtničke škole Slatina predstavnici Volonterskog centra Zagreb održali su edukaciju i radionicu o volonterskom menadžmentu pod nazivom Uspostavljanje volonterskih klubova u osnovnim i srednjim školama. Na edukaciji su sudjelovali ravnatelji i učitelji iz škola uključenih u projekt, predstavnici udruga KRIK i K.U.K., te Društva „Naša djeca“ Slatina koje je nositelj projekta.

Uz vrlo dinamičan tempo, svi sudionici odnosno izvoditelji projekta kao i koordinator projekta uspješno su savladali aktivnosti oko planiranja volonterskog programa, plana razvoja volonterskog programa  te u konačnici osnivanja i rada volonterskih klubova u školama. Edukaciju je osobnim dolaskom podržala i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine, gđa Sanja Mrzljak Jovanić.

Društvo „Naša djeca“ Slatina

Julijana Pavlešić, koordinatorica projekta „Volontiram, srce diram“

                                       


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan kravate
Mark-Kristian Milaščević / datum: 20. 10. 2017. 16:03

Povijesno gledano kravata potječe upravo od Hrvata. Tome u prilog ide i činjenica da su u vrijeme Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću (1618.-1648.), hrvatski vojnici posvuda na glasu kao iznimni ratnici, nosili rupce omotane oko vrata. Taj rubac zavezan u čvor brzo se proširio i kao modni detalj te preuzima etničko ime Cravates (Croates, Hrvati) koje postaje i naziv za predmet – kravatu. Hrvatski je sabor 2008. godine 18. listopada proglasio Danom kravate.Taj je dan ove godine obilježen i u našoj školi slijedećim aktivnostima:

 • Naše nastavnice Natalija Vidak, Spomenka Prša i Paula Kukuljević zajedno s  učenicima zanimanja krojač radili su na izradi kravate.
 • Ružica Milaščević, profesorica matematike zajedno s učenicima radila je ucrtavanje kravate u koordinatni sustav i izrada čestitke u obliku kravate.
 • Nastavnica Danica Tot i učenici  izrada krojne slike kravate.
 • Profesorica Kristina Mataija Sertić s učenicama izradila je plakat na temu kravate.

u prilogu pogledajte kompletno obilježavanje Dana kravate


[OPŠIRNIJE]Početnom konferencijom započeo projekt “Volontiram, srce diram”
Mladen Graovac / datum: 17. 10. 2017. 08:57

Danas je u knjižnici Industrijsko-obrtničke škole u Slatini održana početna konferencija projekta  ”Volontiram, srce diram” kojega provodi Društvo ”Naša djeca” Slatina u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca i Udrugom mladih „KRIK“. Radi se o projektu financiranom od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Zagreba u sklopu programa o financiranju projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

Projekt, čiji idejni začetnik je Jasenka Plantak iz Udruge mladih  „KRIK“,  predstavila je njegova koordinatorica Julijana Pavlešić. Projekt će sadržavati niz aktivnosti: osnivanje 3 volonterska kluba i edukaciju 45 učenika u školama partnerima, edukaciju voditelja volonterskih klubova, radionice „upcyclinga“, organiziranje volontera za vršnjačku pomoć, organiziranje volontera za volontiranje u domu za starije i nemoćne, organiziranje volonterskih akcija prema idejama učenika, uključivanje šire zajednice u akciju „Hrvatska volontira“, izložbu radova, izradu monografije „65 godina volontiranja u Društvu Naša djeca Slatina“….Projekt je svojim dolaskom i prigodnim obraćanjem okupljenima podržala i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, koja je ujedno  i članica Društva „Naša djeca“ Slatina.

Ukupna vrijednost projekta je  86.340,00 kn, a provodit će se do  31. kolovoza 2018.  godine.(mt)

http://www.radioslatina.hr/pocetnom-konferencijom-zapoceo-veliki-volonterski-projekt-volontiram-srce-diram


[OPŠIRNIJE]Radionica o ispitnoj tjeskobi povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja
Mladen Graovac / datum: 16. 10. 2017. 12:31

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se svake godine obilježava 10. listopada, 13. listopada 2017. godine u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održana je radionica za učenike Kako prevladati ispitnu tjeskobu. Radionicu je vodio profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Na radionici je učenicima škole predstavljen vodič Kako prevladati ispitnu tjeskobu čiji su autori psiholozi Siniša Brlas i Ivana Martinušić. Vodič je pomoć učenicima i studentima u ublažavanju tjeskobe koja se gotovo redovito pojavljuje prije i tijekom polaganja ispita.

U elektronskom je obliku vodič svima dostupan na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije (www.zzjzvpz.hr).

Helena Roštaš, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga „Obrtnik“ na manifestaciji "Jesen i Dani kruha"
Mladen Graovac / datum: 12. 10. 2017. 14:07

U organizaciji Turističke zajednice grada Slatine, Grada  Slatine i Savjetodavne službe Slatina u Parku 136. brigade održana je manifestacija „Dani kruha 2017.“ Manifestaciju je službeno otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Martina Tepeš, dok je program vodila direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić. Dane kruha  su svojim scenskim  nastupima uljepšali DV Suncokret, OŠ Davorin Trstenjak-Čađavica, OŠ Vladimir Nazor-Nova Bukovica  OŠ Eugen Kumičić, OŠ Josip Kozarac i Osnovna Glazbena škola- Slatina.

Posjetitelji su mogli kušati proizvode školskih zadruga osnovnih i srednjih škola te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Slatine i okolice, odnosno svoje proizvode su prezentirali Udruga pčelara „Lipa“ Slatina, OPG Mirkajlović, OPG Vorgić, OPG Šimanović, Obrt Benkom, OPG Medved, učeničke zadruge Zalathnuk iz OŠ E. Kumičića, Sekvoja iz OŠ J.Kozarca, Bukvica iz OŠ V. Nazor iz N. Bukovica, Čađavačke lipe iz OŠ D. Trstenjaka Čađavica, Slatina iz SŠ M. Marulića, Obrtnik iz Industrijsko-obrtničke škole te polaznici DV Zeko i DV Suncokret.

Nakon scenskih nastupa okupljeni su se uputili u crkvu sv. Josipa gdje je župnik Dragan Hrgić blagoslovio kruh i ostale proizvode koje se moglo naći na ovogodišnjim Danima kruha. (mt/foto: Marijo Kokorić, Marko Telišman)


[OPŠIRNIJE]POMOĆNIČKI ISPIT
Ivan Kanski / datum: 10. 10. 2017. 10:34

Kalendarom pomoćničkih ispita za razdoblje od lipnja 2017. do ožujka 2018. godine predviđen je 2. rok za polaganje pomoćničkih ispita (od 15. rujna do 15. listopada 2017.).

 

2. rok polaganja pomoćničkih ispita održan je prema Kalendaru pomoćničkih ispita i to:

 • pisani dio ispita 09. listopada 2017. godine

Rezultate pisanog dijela ispita možete vidjeti pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Novi profesori mentori u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina
Ivan Kanski / datum: 9. 10. 2017. 13:24

Svečana promocija odgojno-obrazovnih djelatnika u zvanja mentora i savjetnika održana je 6. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na promociji su u zvanje profesora mentora promaknuti i dvoje profesora Industrijsko-obrničke škole Slatina, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Zlatko Šantić i profesorica Hrvatskoga jezika Helena Roštaš.

 Nazočne je na početku promocije pozdravila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je u svome govoru naglasila da Hrvatsku može probuditi jedino izvrsnost, a da je promocija u zvanje mentora i savjetnika zahvala promoviranim nastavnicima  na trudu, znanju i entuzijazmu koje ulažu u svom svakodnevnom radu.

U zvanje mentora ili savjetnika biraju se odgojno-obrazovni djelatnici koji svojim radom, stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama te pozitivnim nastojanjima postižu uzorne rezultate u odgojno-obrazovnom radu, izvannastavnim aktivnostima te izvannastavnim stručnim radom pridonose poboljšanju procesa poučavanja, razvoju cjelokupne odgojno-obrazovne djelatnosti svoje ustanove i hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava u cjelini. Promovirani su u novim zvanjima pet godina, a zatim se, prema pravilniku, provodi reizbor.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i Svjetski dan hrane
Mladen Graovac / datum: 4. 10. 2017. 13:48

Učenici 1.razreda kuhara sa svojom profesoricom Tanjom Nikšić, u školskoj knjižnici obilježili su Dane kruha i Svjetski dan hrane.

 Knjižničarka Svjetlana Dupan uputila ih je u korištenje kuharica i ostalih priručnika, prepoznavanje relevantnih izvora o vrstama prehrane na internetu, zdravoj prehrani i zdravom načinu života.Učenici su nakon istraživanja izrađivali plakat na temu Dani kruha i plodovi zemlje kojim su utvrdili svoje znanje o kruhu, žitaricama, proizvodima i jelima sa žitaricama ali i važnosti zdrave prehrane i zdravim namirnicama.

Svjetlana Dupan, knjižničarka, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Europskog dana jezika
Mladen Graovac / datum: 27. 9. 2017. 22:57

Učenici i nastavnice Industrijsko-obrtničke škole Slatina sudjelovali su u obilježavanju Europskoga dana jezika u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini. Uz učenike naše škole u radionicama stranih jezika, koji uglavnom nisu zastupljeni u redovnoj nastavi u školama naše županije (španjolski, mađarski, talijanski, češki, francuski i slovački jezik), sudjelovalo je oko stotinu učenika SŠ Marka Marulića, osnovnih škola u Novoj Bukovici i Čačincima te osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića.

            Radionice mađarskoga i češkoga jezika učenicima osnovnih i srednjih škola održale su profesorice Mirela Nenadović i Helena Roštaš. Na radionici španjolskoga jezika sudjelovali su učenice Valentina Čugura, Esmeralda Milaković, Helena Šantalab i Ivana Tunić. Mađarski su jezik učile Brigita Tutenov i Katarina Grgić, talijanski jezik Lea Dorčak, Julijana Jozić, Roberto Kovač, Hrvoje Medved i Doris Repinac, a češki jezik Katarina Jelenić, učenica zanimanja kuhar, koja je na kraju radionice učenicima osnovnih škola predstavila najpoznatija jela češke kuhinje a, tako,  i svoje buduće zanimanje. Radionicama se htjelo ukazati na važnost cjeloživotnoga obrazovanja i učenja stranih jezika. 

Helena Roštaš, prof.


[OPŠIRNIJE]Naša škola partner u projektu “Budi STEMpatičan”
Mladen Graovac / datum: 26. 9. 2017. 23:37

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 25.9.2017.održana je početna konferencija projekta “Budi STEMpatičan”, nositelja Virovitičko-podravske županije uz 21 partnera: 14 osnovnih i 7 srednjih škola, među kojima je i naša škola, kojima je županija osnivač. Projekt, koji će se provoditi idućih 16 mjeseci, je vrijedan 926.091,10 kuna, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Kroz projekt je cilj razviti i testirati model za prepoznavanje talentiranih i darovitih učenika u STEM području koristeći se prednostima Virovitičko-podravske županije koja predstavlja prosječnu školsku sredinu što osigurava kasniju univerzalnost primjene dosegnutih spoznaja za ukupni hrvatski obrazovni sustav. Projekt Budi STEMpatičan ima za cilj jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje, identifikaciju i rad s talentiranim i darovitim STEM učenicima na području VPŽ gdje će se kroz projekt, razvijanjem i testiranjem modela, demonstracijom primjenjivosti modela i razvojem STEM preporuka, smjernica i priručnika osigurati pretpostavke primjenjive na lokalnoj i nacionalnoj razini.

(http://www.vpz.hr/2017/09/25/poceo-projekt-prepoznavanje-darovitih-ucenika-ce-viroviticko-podravska-zupanija-provoditi-14-osnovnih-7-srednjih-skola-a-prvotno-ce-biti-obuhvacati-541-ucenika/)


[OPŠIRNIJE]Utrke ulicama Grada Slatine 2017.
Mladen Graovac / datum: 26. 9. 2017. 23:33

U petak, 22.rujna 2017. naša škola obilježila je Hrvatski olimpijski dan, Dan Grada Slatine te Europski tjedan sporta, sudjelovanjem učenika na utrkama ulicama Grada Slatine. Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10.rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče tjelesnu aktivnost, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“, fair playa, prijateljstva i mira.  Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine održava se po treći put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta je potaknuti javnost da bude aktivna, pod motom #BeActive! i to ne samo tijekom toga tjedna nego i tijekom cijele godine.

            Naša učenica, Magdalena Bilić u konkurenciji prvih  i drugih razreda, zauzela je izvrsno 2. mjesto. Čestitamo Magdaleni i svim ostalim učenicima jer “Važno je sudjelovati”


[OPŠIRNIJE]Svečanom sjednicom, raznolikim radionicama i sjajnim revijama naša škola proslavila svoj dan
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 12:53

U petak, 15.9.2017. godine, svoj je Dan proslavila naša škola. Centralni događaj proslave Dana Industrijsko obrtničke škole bila je svečana sjednica Nastavničkoga vijeća. Nakon sjednice svečarska atmosfera ove slatinske škole produljena je zanimljivom prezentacijom programa Škole za Afriku, a pravo osvježenje bile su egzotične i uistinu nesvakidašnje revije modnih kreacija te afričkih frizura i maski. Također gosti i zaposlenici škole mogli su uživati u više nego prigodnom domjenku za koji su se pobrinuli učenici i njihovi mentori zanimanja kuhar i konobar. Ova dva zanimanja, kao i sva ostala školska usmjerenja, ponos i dika su škole, jer od samog utemeljenja škole, svojim postignućima, kreacijama te vještinama uredno na raznim školskim i društvenim natjecanjima bivaju priznati i nagrađeni širokom paletom nagrada, a uredno su i aktivni sudionici brojnih sajmova, ne samo lokalnog već i svehrvatskog pa čak i međunarodnog karaktera.

(tekst Damir Jukić, radioslatina.hr; foto Domovina net ,,dj, foto: Robert Turkalj)

Foto-galeriju i tekst oproslave Dana škole vidi pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Povodom 26. godišnjice oslobađanja slatinske vojarne učenici naše škole sudjelovali u pripremanju fiša
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 14:59

Povodom 26. godišnjice od oslobađanja slatinske vojarne prve oslobođene vojarne u Domovinskom ratu od Osijeka do Koprivnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina organizirala je 16.9.2017. otvoreno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa, a najbolji fiš, po ocjeni stručnog žirija od 7 članova, skuhala je ekipa Udruge PTSP-a VPŽ, druga je bila ekipa Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, a treći su bili članovi ekipe Caffe bar Jura. Četvrtu počasnu nagradu za sudjelovanje na ovogodišnjoj Fišijadi dobili su učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zanimanja kuhar, Katarina Kiš i Nikola Carević, kao najmlađi natjecatelji.

Nagrade su najboljima uručili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, a na uspjehu su im čestitali i predstavnici Grada Slatine, zamjenici gradonačelnika Bojan Plantak, koji je ujedno i otvorio natjecanje, i Sanja Mrzljak Jovanić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija. U ime organizatora UDVDR VPŽ Ogranak Slatina nagrađenima je čestitao i predsjednik Ivan Selenić. (Foto: df)


[OPŠIRNIJE]Naše učenice sudjelovale na smotri Zlatna košnica 2017.
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 14:43

Učenice naše škole 2. razreda zanimanja kuhar i mentorica prof. Tanja Nikšić sudjelovale su na smotri učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“ u Virovitici, koju je organizirala Srednja škola Stjepana Sulimanca u sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa. Med kao jedna od najnutritivnijih namirnica bila je poticaj učenicima i njihovim mentorima iz osam škola da prezentiraju koje sve vrste jela, slastica i pića, mogu sadržavati ovu izuzetno zdravu namirnicu. Smotru je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, , a nazočnima su se obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš, a svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Vladimir Bilek, kao i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić. Osim prezentacije jela, u Centru kulture Virovitica, u sklopu “Zlatne košnice” održano je predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med ekološka namirnica“. 

http://www.vpz.hr/2017/09/16/gastronomija-meda-ucenici-mentori-iz-osam-skola-pripremali-hranu-pica-zlatnoj-kosnici-2017/


[OPŠIRNIJE]Naši učenici zanimanja kuhar sudjelovali na Fra Ma Fu Festivalu - manifestacija na Višnjici
Mladen Graovac / datum: 15. 9. 2017. 09:32

U nedjelju 10.09.2017. na imanju pustara Višnjica odvijala se manifestacija u okviru Fra Ma Fu Festivala na kojoj su učenice naše škole zanimanja kuhar i njihova mentorica Blaženka Kovač, prof. pripremile za kušanje razne slavonske specijalitete u sklopu gastro shova, zabavnog programa, koncerata i radionica na Višnjici.


[OPŠIRNIJE]Održano predavanje u vezi objave natječaja za “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”
Mladen Graovac / datum: 13. 9. 2017. 14:49

U utorak, 12. rujna 2017. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Slatini održano je predavanje u vezi objave natječaja za „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ po Jedinstvenom modelu obrazovanja koji je otvoren od 01.09.2017. do 13.10.2017. Ovo savjetovanje koje je održala Danijela Maravić, ravnateljica GRAS-a, koji je ujedno i organizator, a u suradnji s IOŠ Slatina, čiji je ravnatelj Mladen Graovac također sudjelovao na savjetovanju bilo je namijenjeno prvenstveno roditeljima, ali i samim učenicima obrtničke škole koji pohađaju deficitarna zanimanja navedena u natječaju, kako bi uz dobivene informacije lakše popunili prijavu, a samim tim i ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 750 kuna. Natječaj je raspisan za sljedeća zanimanja, a koja su dio programa Industrijsko-obrtničke škole Slatina: elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, konobar, krojač, pekar, stolar, vodoinstalater. U razgovoru s ravnateljicom GRAS-a saznajemo da je ovo treća godina kako Gradska razvojna agencija Slatine surađuje s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina na prezentiranju ovog natječaja. Tako je prošle godine 54 učenika IOŠ-a dobilo ove stipendije što je potvrdilo da je inicijativa Agencije oko ovog načina prezentacije samog natječaja, ali i pomoći korisnicima oko popunjavanja prijava, prikupljanja potrebne dokumentacije itekako potrebna i pokazala se u kao izuzetno dobra praksa.
I ovaj puta iz Gradske razvojne agencije Slatine pozivaju sve zainteresirane roditelje da sve dodatne informacije u vezi natječaja mogu saznati pozivom na broj 033 400 414, putem maila info@gras.com.hr ili osobno dolaskom u njihove prostore (Braće Radić 2) gdje mogu dobiti potrebite obrasce, pomoć pri ispunjavanju prijave, ali i informaciju na kojim sve adresama mogu dobiti potrebitu dokumentaciju. (radioslatina.hr)

 

[OPŠIRNIJE]Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine
Mladen Graovac / datum: 12. 9. 2017. 08:40

U ponedjeljak, 11. rujna, u crkvi blaženog Ivana Merza obilježen je početak nove školske godine zazivom Duha Svetoga. Zazivu Duha Svetoga nazočili su učenici naše Industrijsko-obrtničke škole kao i učenici iz SŠ Marka Marulića. Župnik Nikola Jušić je nakon prigodnih čitanja učenicima i profesorima uputio riječi podrške i poticaja, naglasivši kako se učenici sada nalaze na početku ozbiljna posla. Analiziravši današnju situaciju istaknuo je kako se nalazimo u vremenu svojevrsne duhovne i duševne ljenosti kojoj se nikako ne smijemo prepustiti, na to nas potiču toliki   prekrasne biblijski primjeri starozavjetnih likova sve do Isusa Krista.

Tomislav Peček, vjeroučitelj


[OPŠIRNIJE]Početna konferencija projekta „In-In – integracija konkluzija“
Mladen Graovac / datum: 11. 9. 2017. 21:50

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnika upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, održana je početna konferencija projekta „In-In – integracija konkluzija“, projekta za osiguravanje pomoćnika u nastavi. Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županije.

Kroz ovaj projekt, zaposlene su 44 osobe, na period od četiri godine. U našoj školi, partneru u projektu, su u sklopu projekta zaposlene dvije osobe na poslovima pomoćnika u nastvai. Nastavak je to već dvogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. Ove godine, projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om. "Učenicima će na ovaj način biti olakšan pristup u njihovom obrazovnom procesu. U ovome svemu nam je pomogla VIDRA, te Putokaz i Eduka koji su obavljali obradu kandidata za pomoćnike u nastavi" – kazala je između ostalog pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

(http://www.radioslatina.hr/pocetna-konferencija-projekta-in-in-integracija-konkluzija-potpisani-ugovori-s-44-osobe-koje-ce-iduce-cetiri-godine-obavljati-poslove-pomocnika-nastavi/)


[OPŠIRNIJE]"STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA"
Mark-Kristian Milaščević / datum: 6. 9. 2017. 11:27
Iz projekta koji je objavilo i provodi MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
 
Podsjetnik:
 
Učenici koji su u školskoj godini  2016./2017. dobili  stipendiju u sklopu projekta“ Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“   dužni su opravdati dobivenu stipendiju  na način da u Ministarstva gospodarstva, poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb  dostave:
 
 • Ovjerenu presliku  svjedodžbe završenog razreda u 2016./2017.
 • Popunjeni "Obrazac 2 – podaci nakon završetka aktivnosti" (može se skinuti na stranicama  Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta, a možete zatražiti i u tajništvu škole). 
ROK ZA DOSTAVU TA DVA DOKUMENTA JE 30.9.2017. 
Za stipendiju u 2017./2018. potrebno se prijaviti na natječaj (ne prenose se iz 2016./2017.)
 
 
S T I P E N D I J E   ZA  Š K O L S K U  GODINU 2017./2018.
 
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.
Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) 
Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9.000,00 kuna po učeniku, za školsku godinu 2017./2018. (od 01.09.2017. do 31.08.2018. godine).
Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. do 13.10.2017. godine na adresu: 
 
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB
 
Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo  

[OPŠIRNIJE]Članovi Učeničke zadruge naše škole sudjelovali na sajmu „Kako su radili naši stari“
Mladen Graovac / datum: 4. 9. 2017. 20:48

Povodom obilježavanja Dana Grada Slatine i 720. godina od prvog spomena grada, na Trgu svetog Josipa u Slatini održan je sajam „Kako su radili naši stari“. Organizatori sajma bili su Grad Slatina i Savjetodavna služba Slatina, dok su suorganizatori bili Turistička zajednica grada Slatine, LAG Marinianis i Gradska razvojna agencija Slatina. Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić pritom poželjevši svim izlagačima i posjetiteljima dobru zabavu i  uspješno sajmovanje.

Industrijsko-obrtnička škola Slatina sudjelovala je na sajmu prezentacijom svojih zanimanja i izložbom radova Učeničke zadruge „Obrtnik“. Na sajmu su održane tri radionice u kojima su učestvovali učenici zanimanja vodoinstalater, frizer i stolar sa svojim mentorima Ernestom Baltom, Rankom Čučkovićem,  Kornelijom Zubčević i Slavenom Zelenka. Na izložbenom prostoru Učeničke zadruge „Obrtnik“ sudjelovale su nastavnice Spomenka Prša, Natalija Vidak, Ankica Đurasek, Ina Hranić, Jasna Varga, Danica Tot, Ksenija Som i Paula Kukuljević.

  Jasna Varga
 


[OPŠIRNIJE]U našoj školi održan otvoreni brzopotezni šahovski turnir
Mladen Graovac / datum: 2. 9. 2017. 20:21

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini,  u subotu 2. rujna 2017. godine, u povodu Dana Grada Slatine održan je u organizaciji Šahovskog kluba Slatina Otvoreni brzopotezni šahovski turnir. Na turniru su nastupila 23  natjecatelja iz Našica, Orahovice, Virovitice, Grubišnog Polja, Pleternice, Garešnice, Pakraca, Lipika….

Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić pritom se obrativši natjecateljima prigodnim riječima.

Najboljim šahistima nagrade je uručio predsjednik Šahovskog kluba Slatina Antun Srbić.

Rezultati su sljedeći:

 1. Matko Ognjen, ŠK Mornar Split – 7 bodova
 2. Aleksić Robert, ŠK Slavonac Našice, 7 bodova
 3. Vlahov Hrvoje, ŠK Požega, 6,5 bodova
 4. Špoljar Marijan . ŠK Slatina 6,5 bodova(mt)

 (http://www.radioslatina.hr/odrzan-otvoreni-brzopotezni-sahovski-turnir/)


[OPŠIRNIJE]Vodič - Kako prevladati ispitnu tjeskobu
Mladen Graovac / datum: 29. 8. 2017. 07:51

U području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju mladih 2015. godine Siniša Brlas i Ivana Martinušić napisali su vodič namijenjen suzbijanju ispitne tjeskobe kod učenika i studenata pod nazivom “Kako prevladati ispitnu tjeskobu”.

Ispitna tjeskoba može biti ozbiljna prepreka na putu ostvarenja obrazovnih ciljeva i stoga je potencijalna opasnost za mentalno zdravlje. Učenicima i studentima nije poželjno da su izloženi visokoj razini ispitne tjeskobe jer ona nije dobra prognoza za njihov uspjeh u ispitnim situacijama. Stoga su autori napisali ovaj vodič kako bi pomogli učenicima i studentima osvijestiti važnost razvijanja tolerancije na stres i frustraciju u pripremanju za polaganje ispita i poučiti ih navikama i vještinama koje im u tome mogu pomoći.

Ovo je jedinstveni vodič ovoga tipa u našoj zemlji i autori su željeli ga učiniti dostupnim što većem broju učenika i naše škole.

Ovaj vodič u PDF formatu možete vidjeti u prilogu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Katalog proizvoda Učeničke zadruge “Obrtnik”
Mladen Graovac / datum: 24. 11. 2016. 08:54

U suradnji s učeničkim zadrugama slatinskih škola Gradska razvojna agencija grada Slatine napravila je katalog proizvoda koji sadrži neke od proizvoda koje Učeničke zadruge prodaju.

Predstavljamo vam dio proizvoda Učeničke zadruge „Obrtnik“ koji su proizašli iz kreativnih i inovativnih proizvodnih aktivnosti naših učenika.

Pregledajte katalog na poveznici:

http://gras.com.hr/ne-znate-sto-bi-kupili-za-bozicne-blagdane-prelistajte-katalog-proizvoda-spoj-zadrugarstva/      

  

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju