preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 874982
Ovaj tjedan: 64
Danas: 64
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Carnet
20.10.2017. 09:14
Webinar: The Sound of Music: How Music Can Save Your Mortal Learner's Soul
U ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine od 19 do 20 sati Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika u suradnji s CARNetom održat će webinar pod nazivom The Sound of Music: How Music Can Save Your Mortal Learner's Soul. 

19.10.2017. 15:36
Održana 24. CENTR Marketing radionica
CARNet je 12. i 13. listopada 2017. godine bio domaćin 24. CENTR (Council of European National Top Level Domain Registries) marketing radionice na kojoj su sudjelovali predstavnici nacionalnih registara iz Europe i svijeta.

17.10.2017. 09:51
Prijavite se na radionicu „e-Škole scenariji poučavanja: ideje za suvremenu primjenu IKT-a u nastavi“
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane nastavnike na prijavu i sudjelovanje na radionici pod nazivom „e-Škole scenariji poučavanja: ideje za suvremenu primjenu IKT-a u nastavi“. 

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: zero-sized reply, code 0
vijesti
Obilježili smo Dan kravate
Mark-Kristian Milaščević / datum: 20. 10. 2017. 16:03

Povijesno gledano kravata potječe upravo od Hrvata. Tome u prilog ide i činjenica da su u vrijeme Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću (1618.-1648.), hrvatski vojnici posvuda na glasu kao iznimni ratnici, nosili rupce omotane oko vrata. Taj rubac zavezan u čvor brzo se proširio i kao modni detalj te preuzima etničko ime Cravates (Croates, Hrvati) koje postaje i naziv za predmet – kravatu. Hrvatski je sabor 2008. godine 18. listopada proglasio Danom kravate.Taj je dan ove godine obilježen i u našoj školi slijedećim aktivnostima:

 • Naše nastavnice Natalija Vidak, Spomenka Prša i Paula Kukuljević zajedno s  učenicima zanimanja krojač radili su na izradi kravate.
 • Ružica Milaščević, profesorica matematike zajedno s učenicima radila je ucrtavanje kravate u koordinatni sustav i izrada čestitke u obliku kravate.
 • Nastavnica Danica Tot i učenici  izrada krojne slike kravate.
 • Profesorica Kristina Mataija Sertić s učenicama izradila je plakat na temu kravate.

u prilogu pogledajte kompletno obilježavanje Dana kravate


[OPŠIRNIJE]Početnom konferencijom započeo veliki volonterski projekt “Volontiram, srce diram”
Mladen Graovac / datum: 17. 10. 2017. 08:57

Danas je u knjižnici Industrijsko-obrtničke škole u Slatini održana početna konferencija projekta  ”Volontiram, srce diram” kojega provodi Društvo ”Naša djeca” Slatina u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca i Udrugom mladih „KRIK“. Radi se o projektu financiranom od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Zagreba u sklopu programa o financiranju projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

Projekt, čiji idejni začetnik je Jasenka Plantak iz Udruge mladih  „KRIK“,  predstavila je njegova koordinatorica Julijana Pavlešić. Projekt će sadržavati niz aktivnosti: osnivanje 3 volonterska kluba i edukaciju 45 učenika u školama partnerima, edukaciju voditelja volonterskih klubova, radionice „upcyclinga“, organiziranje volontera za vršnjačku pomoć, organiziranje volontera za volontiranje u domu za starije i nemoćne, organiziranje volonterskih akcija prema idejama učenika, uključivanje šire zajednice u akciju „Hrvatska volontira“, izložbu radova, izradu monografije „65 godina volontiranja u Društvu Naša djeca Slatina“….Projekt je svojim dolaskom i prigodnim obraćanjem okupljenima podržala i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, koja je ujedno  i članica Društva „Naša djeca“ Slatina.

Ukupna vrijednost projekta je  86.340,00 kn, a provodit će se do  31. kolovoza 2018.  godine.(mt)

http://www.radioslatina.hr/pocetnom-konferencijom-zapoceo-veliki-volonterski-projekt-volontiram-srce-diram


[OPŠIRNIJE]Radionica o ispitnoj tjeskobi povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja
Mladen Graovac / datum: 16. 10. 2017. 12:31

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se svake godine obilježava 10. listopada, 13. listopada 2017. godine u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održana je radionica za učenike Kako prevladati ispitnu tjeskobu. Radionicu je vodio profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Na radionici je učenicima škole predstavljen vodič Kako prevladati ispitnu tjeskobu čiji su autori psiholozi Siniša Brlas i Ivana Martinušić. Vodič je pomoć učenicima i studentima u ublažavanju tjeskobe koja se gotovo redovito pojavljuje prije i tijekom polaganja ispita.

U elektronskom je obliku vodič svima dostupan na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije (www.zzjzvpz.hr).

Helena Roštaš, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga „Obrtnik“ na manifestaciji "Jesen i Dani kruha"
Mladen Graovac / datum: 12. 10. 2017. 14:07

U organizaciji Turističke zajednice grada Slatine, Grada  Slatine i Savjetodavne službe Slatina u Parku 136. brigade održana je manifestacija „Dani kruha 2017.“ Manifestaciju je službeno otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Martina Tepeš, dok je program vodila direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić. Dane kruha  su svojim scenskim  nastupima uljepšali DV Suncokret, OŠ Davorin Trstenjak-Čađavica, OŠ Vladimir Nazor-Nova Bukovica  OŠ Eugen Kumičić, OŠ Josip Kozarac i Osnovna Glazbena škola- Slatina.

Posjetitelji su mogli kušati proizvode školskih zadruga osnovnih i srednjih škola te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Slatine i okolice, odnosno svoje proizvode su prezentirali Udruga pčelara „Lipa“ Slatina, OPG Mirkajlović, OPG Vorgić, OPG Šimanović, Obrt Benkom, OPG Medved, učeničke zadruge Zalathnuk iz OŠ E. Kumičića, Sekvoja iz OŠ J.Kozarca, Bukvica iz OŠ V. Nazor iz N. Bukovica, Čađavačke lipe iz OŠ D. Trstenjaka Čađavica, Slatina iz SŠ M. Marulića, Obrtnik iz Industrijsko-obrtničke škole te polaznici DV Zeko i DV Suncokret.

Nakon scenskih nastupa okupljeni su se uputili u crkvu sv. Josipa gdje je župnik Dragan Hrgić blagoslovio kruh i ostale proizvode koje se moglo naći na ovogodišnjim Danima kruha. (mt/foto: Marijo Kokorić, Marko Telišman)


[OPŠIRNIJE]POMOĆNIČKI ISPIT
Ivan Kanski / datum: 10. 10. 2017. 10:34

Kalendarom pomoćničkih ispita za razdoblje od lipnja 2017. do ožujka 2018. godine predviđen je 2. rok za polaganje pomoćničkih ispita (od 15. rujna do 15. listopada 2017.).

 

2. rok polaganja pomoćničkih ispita održan je prema Kalendaru pomoćničkih ispita i to:

 • pisani dio ispita 09. listopada 2017. godine

Rezultate pisanog dijela ispita možete vidjeti pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Novi profesori mentori u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina
Ivan Kanski / datum: 9. 10. 2017. 13:24

Svečana promocija odgojno-obrazovnih djelatnika u zvanja mentora i savjetnika održana je 6. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na promociji su u zvanje profesora mentora promaknuti i dvoje profesora Industrijsko-obrničke škole Slatina, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Zlatko Šantić i profesorica Hrvatskoga jezika Helena Roštaš.

 Nazočne je na početku promocije pozdravila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je u svome govoru naglasila da Hrvatsku može probuditi jedino izvrsnost, a da je promocija u zvanje mentora i savjetnika zahvala promoviranim nastavnicima  na trudu, znanju i entuzijazmu koje ulažu u svom svakodnevnom radu.

U zvanje mentora ili savjetnika biraju se odgojno-obrazovni djelatnici koji svojim radom, stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama te pozitivnim nastojanjima postižu uzorne rezultate u odgojno-obrazovnom radu, izvannastavnim aktivnostima te izvannastavnim stručnim radom pridonose poboljšanju procesa poučavanja, razvoju cjelokupne odgojno-obrazovne djelatnosti svoje ustanove i hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava u cjelini. Promovirani su u novim zvanjima pet godina, a zatim se, prema pravilniku, provodi reizbor.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i Svjetski dan hrane
Mladen Graovac / datum: 4. 10. 2017. 13:48

Učenici 1.razreda kuhara sa svojom profesoricom Tanjom Nikšić, u školskoj knjižnici obilježili su Dane kruha i Svjetski dan hrane.

 Knjižničarka Svjetlana Dupan uputila ih je u korištenje kuharica i ostalih priručnika, prepoznavanje relevantnih izvora o vrstama prehrane na internetu, zdravoj prehrani i zdravom načinu života.Učenici su nakon istraživanja izrađivali plakat na temu Dani kruha i plodovi zemlje kojim su utvrdili svoje znanje o kruhu, žitaricama, proizvodima i jelima sa žitaricama ali i važnosti zdrave prehrane i zdravim namirnicama.

Svjetlana Dupan, knjižničarka, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Europskog dana jezika
Mladen Graovac / datum: 27. 9. 2017. 22:57

Učenici i nastavnice Industrijsko-obrtničke škole Slatina sudjelovali su u obilježavanju Europskoga dana jezika u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini. Uz učenike naše škole u radionicama stranih jezika, koji uglavnom nisu zastupljeni u redovnoj nastavi u školama naše županije (španjolski, mađarski, talijanski, češki, francuski i slovački jezik), sudjelovalo je oko stotinu učenika SŠ Marka Marulića, osnovnih škola u Novoj Bukovici i Čačincima te osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića.

            Radionice mađarskoga i češkoga jezika učenicima osnovnih i srednjih škola održale su profesorice Mirela Nenadović i Helena Roštaš. Na radionici španjolskoga jezika sudjelovali su učenice Valentina Čugura, Esmeralda Milaković, Helena Šantalab i Ivana Tunić. Mađarski su jezik učile Brigita Tutenov i Katarina Grgić, talijanski jezik Lea Dorčak, Julijana Jozić, Roberto Kovač, Hrvoje Medved i Doris Repinac, a češki jezik Katarina Jelenić, učenica zanimanja kuhar, koja je na kraju radionice učenicima osnovnih škola predstavila najpoznatija jela češke kuhinje a, tako,  i svoje buduće zanimanje. Radionicama se htjelo ukazati na važnost cjeloživotnoga obrazovanja i učenja stranih jezika. 

Helena Roštaš, prof.


[OPŠIRNIJE]Naša škola partner u projektu “Budi STEMpatičan”
Mladen Graovac / datum: 26. 9. 2017. 23:37

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 25.9.2017.održana je početna konferencija projekta “Budi STEMpatičan”, nositelja Virovitičko-podravske županije uz 21 partnera: 14 osnovnih i 7 srednjih škola, među kojima je i naša škola, kojima je županija osnivač. Projekt, koji će se provoditi idućih 16 mjeseci, je vrijedan 926.091,10 kuna, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Kroz projekt je cilj razviti i testirati model za prepoznavanje talentiranih i darovitih učenika u STEM području koristeći se prednostima Virovitičko-podravske županije koja predstavlja prosječnu školsku sredinu što osigurava kasniju univerzalnost primjene dosegnutih spoznaja za ukupni hrvatski obrazovni sustav. Projekt Budi STEMpatičan ima za cilj jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje, identifikaciju i rad s talentiranim i darovitim STEM učenicima na području VPŽ gdje će se kroz projekt, razvijanjem i testiranjem modela, demonstracijom primjenjivosti modela i razvojem STEM preporuka, smjernica i priručnika osigurati pretpostavke primjenjive na lokalnoj i nacionalnoj razini.

(http://www.vpz.hr/2017/09/25/poceo-projekt-prepoznavanje-darovitih-ucenika-ce-viroviticko-podravska-zupanija-provoditi-14-osnovnih-7-srednjih-skola-a-prvotno-ce-biti-obuhvacati-541-ucenika/)


[OPŠIRNIJE]Utrke ulicama Grada Slatine 2017.
Mladen Graovac / datum: 26. 9. 2017. 23:33

U petak, 22.rujna 2017. naša škola obilježila je Hrvatski olimpijski dan, Dan Grada Slatine te Europski tjedan sporta, sudjelovanjem učenika na utrkama ulicama Grada Slatine. Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10.rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče tjelesnu aktivnost, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“, fair playa, prijateljstva i mira.  Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine održava se po treći put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta je potaknuti javnost da bude aktivna, pod motom #BeActive! i to ne samo tijekom toga tjedna nego i tijekom cijele godine.

            Naša učenica, Magdalena Bilić u konkurenciji prvih  i drugih razreda, zauzela je izvrsno 2. mjesto. Čestitamo Magdaleni i svim ostalim učenicima jer “Važno je sudjelovati”


[OPŠIRNIJE]Svečanom sjednicom, raznolikim radionicama i sjajnim revijama naša škola proslavila svoj dan
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 12:53

U petak, 15.9.2017. godine, svoj je Dan proslavila naša škola. Centralni događaj proslave Dana Industrijsko obrtničke škole bila je svečana sjednica Nastavničkoga vijeća. Nakon sjednice svečarska atmosfera ove slatinske škole produljena je zanimljivom prezentacijom programa Škole za Afriku, a pravo osvježenje bile su egzotične i uistinu nesvakidašnje revije modnih kreacija te afričkih frizura i maski. Također gosti i zaposlenici škole mogli su uživati u više nego prigodnom domjenku za koji su se pobrinuli učenici i njihovi mentori zanimanja kuhar i konobar. Ova dva zanimanja, kao i sva ostala školska usmjerenja, ponos i dika su škole, jer od samog utemeljenja škole, svojim postignućima, kreacijama te vještinama uredno na raznim školskim i društvenim natjecanjima bivaju priznati i nagrađeni širokom paletom nagrada, a uredno su i aktivni sudionici brojnih sajmova, ne samo lokalnog već i svehrvatskog pa čak i međunarodnog karaktera.

(tekst Damir Jukić, radioslatina.hr; foto Domovina net ,,dj, foto: Robert Turkalj)

Foto-galeriju i tekst oproslave Dana škole vidi pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Povodom 26. godišnjice oslobađanja slatinske vojarne učenici naše škole sudjelovali u pripremanju fiša
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 14:59

Povodom 26. godišnjice od oslobađanja slatinske vojarne prve oslobođene vojarne u Domovinskom ratu od Osijeka do Koprivnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina organizirala je 16.9.2017. otvoreno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa, a najbolji fiš, po ocjeni stručnog žirija od 7 članova, skuhala je ekipa Udruge PTSP-a VPŽ, druga je bila ekipa Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, a treći su bili članovi ekipe Caffe bar Jura. Četvrtu počasnu nagradu za sudjelovanje na ovogodišnjoj Fišijadi dobili su učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zanimanja kuhar, Katarina Kiš i Nikola Carević, kao najmlađi natjecatelji.

Nagrade su najboljima uručili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, a na uspjehu su im čestitali i predstavnici Grada Slatine, zamjenici gradonačelnika Bojan Plantak, koji je ujedno i otvorio natjecanje, i Sanja Mrzljak Jovanić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija. U ime organizatora UDVDR VPŽ Ogranak Slatina nagrađenima je čestitao i predsjednik Ivan Selenić. (Foto: df)


[OPŠIRNIJE]Naše učenice sudjelovale na smotri Zlatna košnica 2017.
Mladen Graovac / datum: 17. 9. 2017. 14:43

Učenice naše škole 2. razreda zanimanja kuhar i mentorica prof. Tanja Nikšić sudjelovale su na smotri učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“ u Virovitici, koju je organizirala Srednja škola Stjepana Sulimanca u sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa. Med kao jedna od najnutritivnijih namirnica bila je poticaj učenicima i njihovim mentorima iz osam škola da prezentiraju koje sve vrste jela, slastica i pića, mogu sadržavati ovu izuzetno zdravu namirnicu. Smotru je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, , a nazočnima su se obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš, a svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Vladimir Bilek, kao i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić. Osim prezentacije jela, u Centru kulture Virovitica, u sklopu “Zlatne košnice” održano je predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med ekološka namirnica“. 

http://www.vpz.hr/2017/09/16/gastronomija-meda-ucenici-mentori-iz-osam-skola-pripremali-hranu-pica-zlatnoj-kosnici-2017/


[OPŠIRNIJE]Naši učenici zanimanja kuhar sudjelovali na Fra Ma Fu Festivalu - manifestacija na Višnjici
Mladen Graovac / datum: 15. 9. 2017. 09:32

U nedjelju 10.09.2017. na imanju pustara Višnjica odvijala se manifestacija u okviru Fra Ma Fu Festivala na kojoj su učenice naše škole zanimanja kuhar i njihova mentorica Blaženka Kovač, prof. pripremile za kušanje razne slavonske specijalitete u sklopu gastro shova, zabavnog programa, koncerata i radionica na Višnjici.


[OPŠIRNIJE]Održano predavanje u vezi objave natječaja za “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”
Mladen Graovac / datum: 13. 9. 2017. 14:49

U utorak, 12. rujna 2017. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Slatini održano je predavanje u vezi objave natječaja za „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ po Jedinstvenom modelu obrazovanja koji je otvoren od 01.09.2017. do 13.10.2017. Ovo savjetovanje koje je održala Danijela Maravić, ravnateljica GRAS-a, koji je ujedno i organizator, a u suradnji s IOŠ Slatina, čiji je ravnatelj Mladen Graovac također sudjelovao na savjetovanju bilo je namijenjeno prvenstveno roditeljima, ali i samim učenicima obrtničke škole koji pohađaju deficitarna zanimanja navedena u natječaju, kako bi uz dobivene informacije lakše popunili prijavu, a samim tim i ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 750 kuna. Natječaj je raspisan za sljedeća zanimanja, a koja su dio programa Industrijsko-obrtničke škole Slatina: elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, konobar, krojač, pekar, stolar, vodoinstalater. U razgovoru s ravnateljicom GRAS-a saznajemo da je ovo treća godina kako Gradska razvojna agencija Slatine surađuje s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina na prezentiranju ovog natječaja. Tako je prošle godine 54 učenika IOŠ-a dobilo ove stipendije što je potvrdilo da je inicijativa Agencije oko ovog načina prezentacije samog natječaja, ali i pomoći korisnicima oko popunjavanja prijava, prikupljanja potrebne dokumentacije itekako potrebna i pokazala se u kao izuzetno dobra praksa.
I ovaj puta iz Gradske razvojne agencije Slatine pozivaju sve zainteresirane roditelje da sve dodatne informacije u vezi natječaja mogu saznati pozivom na broj 033 400 414, putem maila info@gras.com.hr ili osobno dolaskom u njihove prostore (Braće Radić 2) gdje mogu dobiti potrebite obrasce, pomoć pri ispunjavanju prijave, ali i informaciju na kojim sve adresama mogu dobiti potrebitu dokumentaciju. (radioslatina.hr)

 

[OPŠIRNIJE]Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine
Mladen Graovac / datum: 12. 9. 2017. 08:40

U ponedjeljak, 11. rujna, u crkvi blaženog Ivana Merza obilježen je početak nove školske godine zazivom Duha Svetoga. Zazivu Duha Svetoga nazočili su učenici naše Industrijsko-obrtničke škole kao i učenici iz SŠ Marka Marulića. Župnik Nikola Jušić je nakon prigodnih čitanja učenicima i profesorima uputio riječi podrške i poticaja, naglasivši kako se učenici sada nalaze na početku ozbiljna posla. Analiziravši današnju situaciju istaknuo je kako se nalazimo u vremenu svojevrsne duhovne i duševne ljenosti kojoj se nikako ne smijemo prepustiti, na to nas potiču toliki   prekrasne biblijski primjeri starozavjetnih likova sve do Isusa Krista.

Tomislav Peček, vjeroučitelj


[OPŠIRNIJE]Početna konferencija projekta „In-In – integracija konkluzija“
Mladen Graovac / datum: 11. 9. 2017. 21:50

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnika upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, održana je početna konferencija projekta „In-In – integracija konkluzija“, projekta za osiguravanje pomoćnika u nastavi. Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županije.

Kroz ovaj projekt, zaposlene su 44 osobe, na period od četiri godine. U našoj školi, partneru u projektu, su u sklopu projekta zaposlene dvije osobe na poslovima pomoćnika u nastvai. Nastavak je to već dvogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. Ove godine, projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om. "Učenicima će na ovaj način biti olakšan pristup u njihovom obrazovnom procesu. U ovome svemu nam je pomogla VIDRA, te Putokaz i Eduka koji su obavljali obradu kandidata za pomoćnike u nastavi" – kazala je između ostalog pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

(http://www.radioslatina.hr/pocetna-konferencija-projekta-in-in-integracija-konkluzija-potpisani-ugovori-s-44-osobe-koje-ce-iduce-cetiri-godine-obavljati-poslove-pomocnika-nastavi/)


[OPŠIRNIJE]"STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA"
Mark-Kristian Milaščević / datum: 6. 9. 2017. 11:27
Iz projekta koji je objavilo i provodi MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
 
Podsjetnik:
 
Učenici koji su u školskoj godini  2016./2017. dobili  stipendiju u sklopu projekta“ Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“   dužni su opravdati dobivenu stipendiju  na način da u Ministarstva gospodarstva, poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb  dostave:
 
 • Ovjerenu presliku  svjedodžbe završenog razreda u 2016./2017.
 • Popunjeni "Obrazac 2 – podaci nakon završetka aktivnosti" (može se skinuti na stranicama  Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta, a možete zatražiti i u tajništvu škole). 
ROK ZA DOSTAVU TA DVA DOKUMENTA JE 30.9.2017. 
Za stipendiju u 2017./2018. potrebno se prijaviti na natječaj (ne prenose se iz 2016./2017.)
 
 
S T I P E N D I J E   ZA  Š K O L S K U  GODINU 2017./2018.
 
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.
Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) 
Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9.000,00 kuna po učeniku, za školsku godinu 2017./2018. (od 01.09.2017. do 31.08.2018. godine).
Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. do 13.10.2017. godine na adresu: 
 
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB
 
Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo  

[OPŠIRNIJE]Članovi Učeničke zadruge naše škole sudjelovali na sajmu „Kako su radili naši stari“
Mladen Graovac / datum: 4. 9. 2017. 20:48

Povodom obilježavanja Dana Grada Slatine i 720. godina od prvog spomena grada, na Trgu svetog Josipa u Slatini održan je sajam „Kako su radili naši stari“. Organizatori sajma bili su Grad Slatina i Savjetodavna služba Slatina, dok su suorganizatori bili Turistička zajednica grada Slatine, LAG Marinianis i Gradska razvojna agencija Slatina. Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić pritom poželjevši svim izlagačima i posjetiteljima dobru zabavu i  uspješno sajmovanje.

Industrijsko-obrtnička škola Slatina sudjelovala je na sajmu prezentacijom svojih zanimanja i izložbom radova Učeničke zadruge „Obrtnik“. Na sajmu su održane tri radionice u kojima su učestvovali učenici zanimanja vodoinstalater, frizer i stolar sa svojim mentorima Ernestom Baltom, Rankom Čučkovićem,  Kornelijom Zubčević i Slavenom Zelenka. Na izložbenom prostoru Učeničke zadruge „Obrtnik“ sudjelovale su nastavnice Spomenka Prša, Natalija Vidak, Ankica Đurasek, Ina Hranić, Jasna Varga, Danica Tot, Ksenija Som i Paula Kukuljević.

  Jasna Varga
 


[OPŠIRNIJE]U našoj školi održan otvoreni brzopotezni šahovski turnir
Mladen Graovac / datum: 2. 9. 2017. 20:21

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini,  u subotu 2. rujna 2017. godine, u povodu Dana Grada Slatine održan je u organizaciji Šahovskog kluba Slatina Otvoreni brzopotezni šahovski turnir. Na turniru su nastupila 23  natjecatelja iz Našica, Orahovice, Virovitice, Grubišnog Polja, Pleternice, Garešnice, Pakraca, Lipika….

Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić pritom se obrativši natjecateljima prigodnim riječima.

Najboljim šahistima nagrade je uručio predsjednik Šahovskog kluba Slatina Antun Srbić.

Rezultati su sljedeći:

 1. Matko Ognjen, ŠK Mornar Split – 7 bodova
 2. Aleksić Robert, ŠK Slavonac Našice, 7 bodova
 3. Vlahov Hrvoje, ŠK Požega, 6,5 bodova
 4. Špoljar Marijan . ŠK Slatina 6,5 bodova(mt)

 (http://www.radioslatina.hr/odrzan-otvoreni-brzopotezni-sahovski-turnir/)


[OPŠIRNIJE]Vodič - Kako prevladati ispitnu tjeskobu
Mladen Graovac / datum: 29. 8. 2017. 07:51

U području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju mladih 2015. godine Siniša Brlas i Ivana Martinušić napisali su vodič namijenjen suzbijanju ispitne tjeskobe kod učenika i studenata pod nazivom “Kako prevladati ispitnu tjeskobu”.

Ispitna tjeskoba može biti ozbiljna prepreka na putu ostvarenja obrazovnih ciljeva i stoga je potencijalna opasnost za mentalno zdravlje. Učenicima i studentima nije poželjno da su izloženi visokoj razini ispitne tjeskobe jer ona nije dobra prognoza za njihov uspjeh u ispitnim situacijama. Stoga su autori napisali ovaj vodič kako bi pomogli učenicima i studentima osvijestiti važnost razvijanja tolerancije na stres i frustraciju u pripremanju za polaganje ispita i poučiti ih navikama i vještinama koje im u tome mogu pomoći.

Ovo je jedinstveni vodič ovoga tipa u našoj zemlji i autori su željeli ga učiniti dostupnim što većem broju učenika i naše škole.

Ovaj vodič u PDF formatu možete vidjeti u prilogu OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Katalog proizvoda Učeničke zadruge “Obrtnik”
Mladen Graovac / datum: 24. 11. 2016. 08:54

U suradnji s učeničkim zadrugama slatinskih škola Gradska razvojna agencija grada Slatine napravila je katalog proizvoda koji sadrži neke od proizvoda koje Učeničke zadruge prodaju.

Predstavljamo vam dio proizvoda Učeničke zadruge „Obrtnik“ koji su proizašli iz kreativnih i inovativnih proizvodnih aktivnosti naših učenika.

Pregledajte katalog na poveznici:

http://gras.com.hr/ne-znate-sto-bi-kupili-za-bozicne-blagdane-prelistajte-katalog-proizvoda-spoj-zadrugarstva/      

  

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju