preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Login
e-Dnevnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 1592805
Ovaj tjedan: 1342
Danas: 77
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prehrana bolesnika s dijabetesom
Autor: Mladen Graovac, 20. 12. 2016.

U sklopu Europskoga tjedna strukovnoga obrazovanja u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina 6. i 7. prosinca održan  je niz aktivnosti zajedničkoga naziva Prehrana bolesnika s dijabetesom u organizaciji profesorice Tanje Nikšić.

Cilj aktivnosti  je bio upoznati kuhare sa prehranom dijabetičara kako bi stekli dodatne kompetencije i bili konkurentniji na tržištu rada, ali i prepoznati simptome dijabetesa i načine liječenja pa je predavanje bilo održano za sve učenike škole. Predavanje o dijabetesu i simptomima je održala dr. Biljana Tomljanović, a predavanje o prehrani dijabetičara je održala prof. Tanja Nikšić. Učenici 2. kuhar su izradili plakat o prehrani dijabetičara koji je trajno postavljen u kuharski praktikum. Učenici 2. kuhar su također i skuhali ručak za dijabetičare koji je uključivao krem juhu od brokule i batata, rizi-bizi s integralnom rižom, pileća prsa na žaru, zelenu salatu i za desert integralne palačinke punjene sa svježim sirom i šumskim voćem. 

U goste su došle  predstavnice iz Udruge dijabetičara Slatina, koje su degustirale ručak i učenicima dale brojne savjete vezane za tu vrstu prehrane. Učenici su osim stečenih novih znanja i vještina, ostvarili i uspješnu suradnju sa lokalnom zajednicom.

Tanja Nikšić, prof.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju