« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 1. i 2. razreda zanimanja kuhar, pod vodstvom nastavnice Ankice Đurasek, a vezano uz nastavne kurikulume Kuharstva, Osnova turizma, Povijesti i Ugostiteljstva, posjetili su 18. veljače 2022. Zavičajni muzej Slatina.
Kustos muzeja Srđan Đuričić pripremio je i održao predavanje na temu „Povijest hrane”. Učenici su čuli brojne zanimljivosti o podrijetlu naziva, o ulozi hrane, o usporednom razvoju čovjeka i načina prehrane. Nakon zanimljivog predavanja kustos je učenicima pokazao izložbu muzejskih artefakta vezanih uz pripremu ili čuvanje hrane. Tako su učenici mogli vidjeti posude u kojima se hrana pripremala i čuvala prije više stotina godina. Neke predmete su učenici prepoznali jer se koriste i do današnjih dana.
Dva zanimljiva školska sata brzo su prošla, a učenike je radovala činjenica da podučavanje ne mora uvijek biti vezano uz školske klupe.
Tekst i fotografije: Ankica Đurasek, dipl. oec., mentorica
Vidi fotografije pod OPŠIRNIJE