« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U sklopu Europskoga tjedna strukovnoga obrazovanja u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina 6. i 7. prosinca održan je niz aktivnosti zajedničkoga naziva Prehrana bolesnika s dijabetesom u organizaciji profesorice Tanje Nikšić.
Cilj aktivnosti je bio upoznati kuhare sa prehranom dijabetičara kako bi stekli dodatne kompetencije i bili konkurentniji na tržištu rada, ali i prepoznati simptome dijabetesa i načine liječenja pa je predavanje bilo održano za sve učenike škole. Predavanje o dijabetesu i simptomima je održala dr. Biljana Tomljanović, a predavanje o prehrani dijabetičara je održala prof. Tanja Nikšić. Učenici 2. kuhar su izradili plakat o prehrani dijabetičara koji je trajno postavljen u kuharski praktikum. Učenici 2. kuhar su također i skuhali ručak za dijabetičare koji je uključivao krem juhu od brokule i batata, rizi-bizi s integralnom rižom, pileća prsa na žaru, zelenu salatu i za desert integralne palačinke punjene sa svježim sirom i šumskim voćem.
U goste su došle predstavnice iz Udruge dijabetičara Slatina, koje su degustirale ručak i učenicima dale brojne savjete vezane za tu vrstu prehrane. Učenici su osim stečenih novih znanja i vještina, ostvarili i uspješnu suradnju sa lokalnom zajednicom.
Tanja Nikšić, prof.