2023-03-06 07:37:23 VRŠNJAČKO POUČAVANJE Učenici zanimanja 2. kuhar i 2. konobar , 2. ožujka 2023. sudjelovali su na nastavi ugostiteljskog posluživanja u kojem su predmetni nastavnici Goran Ivezić i Ankica Đurasek primijenili metodu vršnjačkog poučavanja. Prema nastavnom kurikulumu ugostiteljskog posluživanja, nastavna jedinica je bila Tehnike i načini posluživanja menu-a. Najprije su učenici, primjenjujući pravila sastavljanja menu-a, na ploči napisali menu. Učenici zanimanja konobar pokazali su postavljanje postave za navedeni menu, te sve načine posluživanja ( bečki, francuski, engleski i ruski). Praktično su prezentirali posluživanje juha, glavnog jela s prilogom i deserta. Završno su prezentirali načine pospremanja stolova. Zadatak učenika zanimanja kuhar je bio što bolje ponoviti vježbu i pokazati praktičnu primjenu usvojenosti znanja i vještina, što su predmetni nastavnici i vrednovali. Atmosfera na satu je bila vrlo pozitivna i učenici su rado poučavali jedni druge. Tekst i fotografije: Ankica Đurasek, prof. mentor, Goran Ivezić
|
Industrijsko-obrtnička škola Slatina |