Učenici 1. i 2. razreda zanimanja kuhar, pod vodstvom nastavnice Ankice Đurasek, a vezano uz nastavne kurikulume Kuharstva, Osnova turizma, Povijesti i Ugostiteljstva, posjetili su 18. veljače 2022. Zavičajni muzej Slatina.
Kustos muzeja Srđan Đuričić pripremio je i održao predavanje na temu „Povijest hrane”. Učenici su čuli brojne zanimljivosti o podrijetlu naziva, o ulozi hrane, o usporednom razvoju čovjeka i načina prehrane. Nakon zanimljivog predavanja kustos je učenicima pokazao izložbu muzejskih artefakta vezanih uz pripremu ili čuvanje hrane. Tako su učenici mogli vidjeti posude u kojima se hrana pripremala i čuvala prije više stotina godina. Neke predmete su učenici prepoznali jer se koriste i do današnjih dana.
Dva zanimljiva školska sata brzo su prošla, a učenike je radovala činjenica da podučavanje ne mora uvijek biti vezano uz školske klupe.
Tekst i fotografije: Ankica Đurasek, dipl. oec., mentorica
Vidi fotografije pod OPŠIRNIJE