preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 940562
Ovaj tjedan: 995
Danas: 6
Tražilica
Natjecanja
PROVEDBA MŽ_Ž_NATJECANJA_PRODAVAČ
Mark-Kristian Milaščević / datum: 13. 2. 2014. 10:55

U prilogu pogledajte dokumente.


[OPŠIRNIJE]ODLIČAN USPJEH NAŠIH VODOINSTALATERA I INSTALATERA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Mark-Kristian Milaščević / datum: 25. 2. 2013. 17:46

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška 22. veljače 2013. godine održano je Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije. Natjecalo se 16 učenika i njihovih mentora iz 9 škola iz Slatine, Virovitice, Osijeka, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Program natjecanja uključivao je rješavanje testova znanja pomoću kojih učenici pokazuju što su ih nastavnici naučili u stručno-teorijskim znanjima, a zatim je slijedio onaj najzanimljiviji dio izrade praktičnih zadataka.

Kod vodoinstalatera, prvo mjesto su osvojili naši učenici Bojan Đekić i Kristijan Vuković, mentor Ernest Balta.

Među instalaterima grijanja i klimatizacije, treće mjesto osvojili su naši učenici Antonio Dudović i Jurica Štiglec, mentor Ranko Čučković.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima.

Ravnatelj

Mladen Graovac, prof.


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA U ZANIMANJIMA: Instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater
Mark-Kristian Milaščević / datum: 23. 3. 2011. 15:15

Industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u disciplinama vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije. Sa svojim mentorima iz sedam županija došli su najbolji učenici ovih da pokažu što su naučili. Učenici su na teoretskom ispitu znanja, koje donosi 35 bodova, pokazali koja su to teorijska znanja potrebna u njihovom zanimanju. Praktično su prema zadanim skicama izradili, vodoinstalateri sustav vode, a instalateri grijanja radijator koji će kasnije moći služiti svojoj svrsi. Bilo je 16 učenika i 8 mentora za područje instalatera grijanja i 6 učenika i 3 mentora za područje vodoinstalacija.


[OPŠIRNIJE]Održano međuškolsko natjecanje mladih crvenog križa
Mark-Kristian Milaščević / datum: 17. 3. 2014. 09:16

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Nova Bukovica 15. ožujka 2014. godine održalo Međuškolsko se natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u  dvije kategorije:  pomladak  (učenici osnovnih škola) i mladež (učenici srednjih škola). Ovo zanimljivo natjecanje okupilo je čak devedesetak sudionika. 

U kategoriji MLADEŽI natjecale su se dvije ekipe:

Industrijsko-obrtnička,škola Slatina i Srednja škola Marka Marulića Slatina.

Natjecanje se odvijalo u 4. učionice (radilišta) gdje su učenici rješavali pismene zadatke. Svaka ekipa je morala proći sva 4 radilišta na kojima su bili različiti zadatci iz povijesti Crvenog križa, Crvenog polumjeseca i prve pomoći. Nakon pismenog dijela učenici su imali dva radilišta sa realističnim prikazima, gdje su morali pružiti prvu pomoć i zbrinuti po 3 unesrećena čovjeka sa različitim ozljedama.  

Ekipa učenica koje su predstavljale našu školu: Iva Jukić, Martina Nikolić, Tihana Kučina – učenice 3. razreda zanimanja  frizer, Dragana Margetić – učenica 1. razreda zanimanja frizer i Veronika Jaković – učenica 2. razreda zanimanja frizer, osvojile su drugo mjesto. Ipak, naša ekipa pohvaljena je od organizatora kao i od ostalih sudionika i kolega za izniman trud i uspjeh, s obzirom da je i učenicama, kao i mentorici, ovo prvo natjecanje. Sljedeće godine se nadamo boljem uspjehu. 

                                                                                                             Maja Barić


[OPŠIRNIJE]Izvrstan uspjeh naših učenika na 13. međužupanijskom natjecanje učenika u zanimanju vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije
Mark-Kristian Milaščević / datum: 24. 2. 2014. 09:34

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška 21. veljače 2014. godine održano je Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije.

Program natjecanja uključivao je rješavanje testova znanja pomoću kojih učenici pokazuju što su ih nastavnici naučili u stručno-teorijskim znanjima, a zatim je slijedio onaj najzanimljiviji dio izrade praktičnih zadataka.

Kod vodoinstalatera, prvo mjesto su osvojili naši učenici Ivan Škiljić i Alen Jonaš, mentor Ernest Balta.

Među instalaterima grijanja i klimatizacije, treće mjesto osvojili su naši učenici Antonio Dudović i Antonio Lacković, mentor Ranko Čučković.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima.

Rezultati:
Zanimanje: vodoinstalateri
1. Industrijsko-obrtnička škola Slatina (učenici Ivan Škiljić i Alen Jonaš, mentor Ernest Balta)
2. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška (učenici Josip Šokić i David Topčić, mentor Mladen Manda)
3. Strojarska tehnička škola Osijek (učenici Mario Jelečević i Dragan Kusić, mentor Marin Bilić)

Zanimanje: instalateri grijanja i klimatizacije
1. Industrijsko-obrtnička škola Virovitica (učenici Marin Rajniš i Dalibor Zorić, mentor Igor Koletić)
2. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška (učenici Mario Pejaković i Josip Popčević, mentor Damir Kudra)
3. Industrijsko-obrtnička škola Slatina (učenici Antonio Dudović i Antonio Lacković, mentor Ranko Čučković)


 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa
Mark-Kristian Milaščević / datum: 20. 3. 2013. 09:07

Učenici naše škole sudjelovali na natjecanju mladeži Hrvatskog crvenog križa

U subotu, 16. ožujka 2013. godine održano je Međuškolsko natjecanje mladeži i podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Mikleuš. Sudjelovalo je 48 učenika iz 6 osnovnih i 2 srednje škole na području djelovanja Gradskog društva CK Slatina.  Mlade natjecatelje pozdravili su predsjednica CK Slatina Ljiljana Peretin, ravnatelj OŠ Mikleuš  Dragan Kraljik i načelnik općine Milan Dundović.

Natjecanje je uspješno odrađeno uz pomoć tridesetak volontera, dvadesetak prosvjetnih djelatnika, te djelatnika OŠ Mikleuš i Crvenog križa Slatina. 

Natjecanje se sastojalo od teoretskih  pitanja o  Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Prve pomoći, te praktičnom poznavanju prve pomoći na simuliranim radilištima nezgoda. Realistični prikaz ozljeda „žrtava"  tih nezgoda pripremili  su obučeni šminkeri CK Slatina Helena Ambruš i Denis Ostrošić.

Učenici Industrijsko –obrtničke škole zauzeli su drugo mjestu u kategoriji mladeži, a ekipu su sačinjavali: Tena Pavić, Ivana Kutlo, Mihaela Ament, Katarina Tunić, Ružica Lučić-Jozak i Antonio Striber. Mentorica im je bila Barbara Vidović Volenik, prof.

Čestitamo našim učenicima, kao i svim sudionicima ovog natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je domaćin Međužupanijskoga natjecanja iz obrazovnog podsektora trgovina u disciplini prodavač
Mark-Kristian Milaščević / datum: 20. 2. 2013. 10:40

Pokazati vještine dobrog prodavača i izboriti se u konkurenciji za najuspješnijeg, bio je zadatak dvanaestero učenika koji su 18. veljače 2013. godine sudjelovali na natjecanju u organizaciji Virovitičko-podravske županije, Agencije za strukovno obrazovanje i škole domaćina, Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Učenici iz Požege, Virovitice, Nove Gradiške, Orahovice i Slatine svojom su primjenom znanja, vještina i komunikacije s kupcima dokazali kako je praktična sposobnost prodaje temeljna osobina uspješnog prodavača...

Najbolji je uspjeh i prvo mjesto osvojio učenik Josip Štefanović iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, drugo je mjesto također pripalo učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Martini Jozić, mentorica Ksenija Som, dok je treće mjesto osvojila učenica Josipa Stehlik iz Ekonomske škole Požega, mentorica Višnja Menđel Troha.


[OPŠIRNIJE]Kulinarsko natjecanje
Antonio Bocor / datum: 4. 9. 2011. 12:53

Kulinarsko natjecanje na sajmu agroproizvoda i opreme Agroexpo 2011.

Odličan uspjeh učenika naše škole


[OPŠIRNIJE]Josipa najbolja krojačica u Hrvatskoj
Mark-Kristian Milaščević / datum: 30. 3. 2011. 13:41

Još jedno vrijedno priznanje Industrijsko – obrtničkoj školi Slatina

Sjajne vijesti stižu nam iz Industrijsko obrtničke škole Slatina. Proteklog je vikenda u Požegi održano državno natjecanje '' Dani odjeće 2011'' na kojem je nastupilo 17 strukovnih škola s područja cijele Hrvatske.
Trideset i četvero učenika natjecalo se u disciplinama krojač, odjevni tehničar i dizajn odjeće.
Veliki uspjeh za slatinsku školu ostvarila je Josipa Dukmenić, učenica trećeg razreda Krojača, uvjerljivo osvojivši prvo mjesto u disciplini krojač, izrada odjevnog predmeta. Voditelj – mentor Josipi Dukmenić na državnom prvenstvu u Požegi bio je Dragutin Kiš koji je komentirajući Josipin uspjeh rekao – '' S obzirom na stanje u tekstilnoj industriji u Hrvatskoj ovo je dodatni poticaj i za natjecatelje i za samu promociju naše struke i zanimanja uopće...

 


[OPŠIRNIJE]U Virovitici održano Međužupanijsko natjecanje učenika za zanimanje automehaničar
Mark-Kristian Milaščević / datum: 23. 3. 2011. 15:21

U petak, 25. veljače 2011. godine u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica održano je XIII. Međužupanijsko natjecanje učenika zanimanja automehaničar. Otvaranju natjecanja bili su nazočni Zvonimir Kasumović, predstavnik Virovitičko-podravske županije, Franjo Petrić, predstavnik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije i Vladimir Lesić, predstavnik auto kuće Auto Šatrak d.o.o. Ravnatelj škole Vladimir Reider pozdravio je sudionike natjecanja te im poželio dobrodošlicu i dobar uspjeh. Prigodnim riječima sudionicima natjecanja obratio se i Zvonimir Kasumović, predstavnik Virovitičko-podravske županije koji je potom otvorio natjecanje.

Na natjecanju je sudjelovalo 29 učenika iz 7 županija - 15 škola: Vinkovaca, Našica, Donjeg Miholjca, Đakova, Đurđenovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege, Koprivnice, Čazme, Daruvara, Grubišnog Polja, Orahovice, Slatine i škole domaćina iz Virovitice.

 


[OPŠIRNIJE]ODLIČAN REZULTAT STOLNOTENISKE EKIPE ŠŠD „OBRTNIK“
Mark-Kristian Milaščević / datum: 28. 1. 2011. 14:15

U četvrtak 27. siječnja 2011. godine odigrano je u Virovitici prvenstvo ŠŠD Srednjih škola u stolnom tenisu za mladiće. Domaćin prvenstva bio je ŠŠD „Tehničar“ iz Virovitice. Na prvenstvu je uspješno sudjelovala stolnoteniska ekipa našeg ŠŠD „Obrtnik“ Mario Šupljika, Ivan Cicvarić i Antonio Kušen predvođeni mentorom prof. Mladenom Čovićem koji su ekipno osvojili vrlo dobro drugo mjesto. 

 


[OPŠIRNIJE]Viroexpo 2011
Mark-Kristian Milaščević / datum: 25. 1. 2011. 14:36

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina treću godinu za redom uspješno su nastupili na 16. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici, Viroexpo 2011. koji je održan od 21. do 23. siječnja 2011. godine. Uz niz zanimljivih sadržaja, posjetitelji su mogli vidjeti, i ove godine, iznimno posjećenu frizersko-modnu reviju učenika naše škole koja je održana 22. siječnja 2011. godine na sajamskoj pozornici. Naše učenike i učenice za ovu manifestaciju pripremili su nastavnici i nastavnice naše škole: Ljubica Subotić-Pofuk, Marija Hodak, Dragutin KIš, Danica Tot, Spomenka Prša i Kornelija Zubčević. Istodobno je u sajamskom restoranu održana Gastro izložba županijskih ugostitelja i strukovnih škola. Našu školu su predstavljali učenici  zanimanja kuhar s nastavnicom Blaženkom Kovač.     

Slike pogledajte u našoj Galeriji.


[OPŠIRNIJE]Hrvatska nacionalna kuhinja
Mark-Kristian Milaščević / datum: 1. 12. 2010. 00:54

HRVATSKA NACIONALNA KUHINJA

Ovaj modul dizajniran je tako da se istaknu obilježja hrvatske nacionalne kuhinje koja dolaze iz njezinih regija. Prehrambene navike Hrvata kroz povijest utkane su u tradicijska jela koja su pripremljena i prigotovljena od ekološki proizvedenih namirnica.  


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju