preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Login
e-Dnevnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 1681947
Ovaj tjedan: 2816
Danas: 106
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN HRANE
Autor: Mladen Graovac, 13. 10. 2021.

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) a obilježava se svake godine 16. listopada. Na ovaj dan obično se organiziraju brojne aktivnosti. Aktivnosti obično uključuju maratone, koncerte, poljoprivredne izume, kulturne izložbe i predstave. Tako se i naša škola od ove godine uključila u obilježavanje ovog važnog datuma, točnije 2. razred kuhara sa profesoricom biologije, Majom Barić i profesoricom kuharstva Tanjom Nikšić. Cilj obilježavanja ovog dana je pojačati svijest učenika o sastavu i važnosti hrane ali i problemu njenog nedostatka. Pod pojmom "važnost hrane" učenici su na satu biologije razgovarali o hranjivim tvarima kao sastojcima hrane te opisivali njihovu ulogu u izgradnji organizma. Praktični rad učenici su proveli kroz izradu piramida pravilne prehrane. U sklopu međupredmetne korelacije, nakon sata biologije učenici su imali priliku usvojeno znanje o hrani i hranjivim tvarima primijeniti na predmetu kuharstva. Njihov zadatak bio je pripremiti pizzu, a namirnice koje su koristili u pripremanju razvrstati na namirnice bogate ugljikohidratima, proteinima i mastima.

                                                    Tekst i slike: Maja Barić, prof. bio. kem, mentor




Priloženi dokumenti:
SLIKA_1.jpg (712.29 KB)
SLIKA_2.jpg (723.39 KB)
SLIKA_3.jpg (1,014.75 KB)
SLIKA_4.jpg (719.82 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju