« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici zanimanja 2. kuhar i 2. konobar , 2. ožujka 2023. sudjelovali su na nastavi ugostiteljskog posluživanja u kojem su predmetni nastavnici Goran Ivezić i Ankica Đurasek primijenili metodu vršnjačkog poučavanja. Prema nastavnom kurikulumu ugostiteljskog posluživanja, nastavna jedinica je bila Tehnike i načini posluživanja menu-a. Najprije su učenici, primjenjujući pravila sastavljanja menu-a, na ploči napisali menu. Učenici zanimanja konobar pokazali su postavljanje postave za navedeni menu, te sve načine posluživanja ( bečki, francuski, engleski i ruski). Praktično su prezentirali posluživanje juha, glavnog jela s prilogom i deserta. Završno su prezentirali načine pospremanja stolova. Zadatak učenika zanimanja kuhar je bio što bolje ponoviti vježbu i pokazati praktičnu primjenu usvojenosti znanja i vještina, što su predmetni nastavnici i vrednovali. Atmosfera na satu je bila vrlo pozitivna i učenici su rado poučavali jedni druge.
Tekst i fotografije: Ankica Đurasek, prof. mentor, Goran Ivezić