« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Izrada gastro suvenira naše županije sa Sandrom Jadek
U ponedjeljak je u kabinetu slastičarstva Strukovne škole Virovitica održana četvrta aktivnost projekta Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ odobrenog Strukovnoj školi Virovitica kao prijavitelju i Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina kao partneru. Ova aktivnost obuhvatila je radionicu izrade gastro suvenira Virovitičko-podravske županije od meda, lješnjaka i čokolade. Učenici Strukovne škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Osnovne škole „Ivane Brlić-Mažuranić“ Virovitica izradili su prema originalnim receptima, projektu pridruženog partnera, hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek lizalice s bijelom čokoladom, lizalice s crnom čokoladom i toblerone lizalice. Sandra Jadek kao vlasnica obrta „Sandrini kolači“ iz Slatine rado se odazvala pozivu škola na sudjelovanje u „Lješnjomedskoj rapsodiji moga kraja“. Pred 15-tak učenika i njihovih mentora predstavila je dojmljiva umijeća slastičarskih vještina. Aktivnosti su obuhvatile predstavljanje tri inovativna recepta novog gastro suvenira Virovitičko-podravske županije, pripremu namirnica, zanimljive termičke postupke, oblikovanje proizvoda i dekoriranje gotovog proizvoda. Učenici su aktivno sudjelovali u svim dijelovima izrade spomenutog suvenira. Vagali su sastojke i namirnice, sjeckali, topili, glazirali, posipali, a na kraju su i degustirali sve tri okusne linije ovog novog gastro proizvoda Virovitičko-podravske županije.
(mf; Izvor: Strukovna škola Virovitica, Antonio Risović, dipl. oec.)
Više fotografija vidi pod OPŠIRNIJE