« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 3.razreda zanimanja konobar Industrijsko-obrtničke škole Slatina u sklopu nastavnog kurikula ugostiteljskog posluživanja ugostili su učenike 4. razreda zanimanja agroturistički tehničar Srednje škole Marka Marulića Slatina.
Kako se dio nastavnih sadržaja iz ugostiteljskog posluživanja za učenike 4. razreda agroturistički tehničat održava u praktikumu ugostiteljstva Industrijsko-obrtničke škole, stručni nastavnici Goran Ivezić i Ankica Đurasek odlučili su povezati zajedničke sadržaje i pokazati kako se osim korelacije među predmetima, može uspješno organizirati i korelacija među učenicima. Učenici konobari u sklopu vježbi iz ugostiteljskog posluživanja pokazali su flambiranje slatkih jela, pripremanje barskih mješavina i dekantiranje crvenog vina. Nakon izvrsno odrađenih vježbi zajednički su degustirali pripremljena jela i ,naravno, bezalkoholne barske mješavine poput frapea od voća. Vrijedni konobari nagrađeni su pljeskom, a za učenici agroturisti će viđeno demonstrirati na slijedećim vježbama koje će samostalno odraditi.
Ankica Đurasek, prof.